Alles over Parkeergarages, Gratis, Betaald en P+R Parkeren in Leeuwarden

Parkeren

 

Op deze pagina vind je info over parkeergarages, parkeertarieven, gratis en betaald parkeren in Leeuwarden.

In Leeuwarden is het lastig in de binnenstad te parkeren, doordat er vrij weinig ruimte voor parkeren beschikbaar is. Op de meeste plekken is kort parkeren daarom alleen toegestaan.

Tarieven in het centrum

Op de dagen maandag t/m zaterdag geldt betaald parkeren tussen 08.00 en 22.00. Bij betaalde gebieden rondom het centrum is dit tot 18.00 uur en op koopavonden tot 22.00.

Straatparkeren in het centrum:
- Eerste uur: €2,60
- Tweede uur: €1,50

Straatparkeren rondom het centrum:
- Eerste uur: €1,40
- Tweede uur: €1,20

Voordelig kun je ook parkeren op het parkeerterrein Fonteinland (30 eurocent per uur, en een dagtarief van €3,-).
Daarnaast kun je overwegen om in één van de vier parkeergarages in het centrum van Leeuwarden te parkeren. In de garages kun je onbeperkt parkeren. Het tarief van deze garages ligt rond de €2,30 per uur (met dagtarief tot €7,50).

  • Zaailand - Zaailand 5 - 8911 BL Leeuwarden
  • Oldehove - Oldehoofsterkerkhof 3 - 8911 DM Leeuwarden
  • de Klanderij - Posthoornsteeg 40 - 8911 AT Leeuwarden
  • Hoeksterend - Hoeksterpad 3 - 8911 JV Leeuwarden

Goedkoop parkeren buiten het centrum: P+R

Goedkoop geparkeerd kan er buiten het centrum worden. Dit kan bij:
- P+R
Bij Transferium Kalverdijkje (stadsring Oost) kun je gratis parkeren. Met een retourticket voor €1,- kun je met de bus heen en terug naar het centrum. Met één ticket kunnen 5 personen rijden.
Een tweede P+R is WTC Expo (stadsring West), waar je voor €3,- per dag kunt parkeren en je in 20 minuten naar het centrum kunt lopen, of ook kan kiezen openbaar vervoer te nemen.
- P+R terrein NS-station: Wijnhornsterstraat
Op dit terrein staan 250 plaatsen ter beschikking waar je voor maximaal €4,60 een dag kan parkeren of voor 80 eurocent per uur. NS reizigers krijgen een speciaal dagtarief.

Parkeer bij het dichtstbijzijnde metro- of treinstation en reis verder met het OV.
Vind een P+R locatie door in de Routeplanner 'Parkeren' te selecteren en dan de optie 'P+R Locaties' aan te vinken.

Meer parkeerinfo

De tarieven vermeldt zijn indicatief. Het wordt aanbevolen altijd de situatie op straat goed te bekijken of de website van de betreffende gemeente te raadplegen.

In de ANWB Routeplanner kun je ook de parkeerlocaties opzoeken, en de meest recente prijzen. Daarnaast kun je ook parkeeradvies opvragen waar het voor jou het beste te parkeren is in Leeuwarden.

ANWB Parkeren

In Leeuwarden kun je als ANWB-lid makkelijker en goedkoper parkeren met behulp van je telefoon via ANWB Parkeren. Je betaalt het parkeergeld achteraf en alleen voor de tijd die je daadwerkelijk hebt geparkeerd. Makkelijk en voordelig dus.

Zie ook

Alles over parkeren