Parkeren in Leeuwarden

Alles over parkeergarages, P+R, gratis en betaald parkeren in Leeuwarden

Betaald, goedkoop of zelfs gratis parkeren in Leeuwarden? Lees meer over parkeergarages, parkeertarieven en P+R locaties in Leeuwarden.

In Leeuwarden is het lastig in de binnenstad te parkeren, doordat er vrij weinig ruimte voor parkeren beschikbaar is. Op de meeste plekken is daarom alleen kort parkeren toegestaan.

Tarieven in het centrum

Op de dagen maandag t/m zaterdag geldt betaald parkeren tussen 08.00 en 22.00. Bij betaalde gebieden rondom het centrum is dit tot 18.00 uur en op koopavonden tot 22.00.

Straatparkeren in het centrum:
- Eerste uur: €2,60
- Tweede uur: €1,50

Straatparkeren rondom het centrum:
- Eerste uur: €1,40
- Tweede uur: €1,20

Voordelig kun je ook parkeren op het parkeerterrein Fonteinland (30 eurocent per uur, en een dagtarief van €3,-).
Daarnaast kun je overwegen om in één van de vier parkeergarages in het centrum van Leeuwarden te parkeren. In de garages kun je onbeperkt parkeren. Het tarief van deze garages ligt rond de €2,30 per uur (met dagtarief tot €7,50).

  • Zaailand - Zaailand 5 - 8911 BL Leeuwarden
  • Oldehove - Oldehoofsterkerkhof 3 - 8911 DM Leeuwarden
  • de Klanderij - Posthoornsteeg 40 - 8911 AT Leeuwarden
  • Hoeksterend - Hoeksterpad 3 - 8911 JV Leeuwarden

Mobiel parkeren in Leeuwarden

Betalen gaat het gemakkelijkst via mobiel parkeren. Je hoeft niet op zoek naar de automaat of in de rij te gaan staan. Bovendien bespaar je op je parkeerkosten omdat je alleen de werkelijke parkeertijd betaalt.
Gratis registreren voor ANWB Parkeren

Parkeerapp ANWB Onderweg

ANWB-leden kunnen de parkeerapp ANWB Onderweg gebruiken voor ANWB Parkeren. De app laat alle parkeerlocaties (garages, terreinen en straatparkeren) in Amsterdam zien met heldere tarieven. Is er verderop een gratis parkeermogelijkheid? Ook dat meldt de app voordat je gaat betalen. Bij straatparkeren via de app krijg je tijdens het parkeren gratis parkeermeldingen. 

Download gratis de ANWB Onderweg app

Onderweg-app in de Google PlayOnderweg-app in de App Store


 

Goedkoop parkeren buiten het centrum: P+R

Goedkoop geparkeerd kan er buiten het centrum worden. Dit kan bij:
- P+R
Bij Transferium Kalverdijkje (stadsring Oost) kun je gratis parkeren. Met een retourticket voor €1,- kun je met de bus heen en terug naar het centrum. Met één ticket kunnen 5 personen rijden.
Een tweede P+R is WTC Expo (stadsring West), waar je voor €3,- per dag kunt parkeren en je in 20 minuten naar het centrum kunt lopen, of ook kan kiezen openbaar vervoer te nemen.
- P+R terrein NS-station: Wijnhornsterstraat
Op dit terrein staan 250 plaatsen ter beschikking waar je voor maximaal €4,60 een dag kan parkeren of voor 80 eurocent per uur. NS reizigers krijgen een speciaal dagtarief.

Parkeer bij het dichtstbijzijnde metro- of treinstation en reis verder met het OV.
Vind een P+R locatie door in de Routeplanner 'Parkeren' te selecteren en dan de optie 'P+R Locaties' aan te vinken.

Meer parkeerinfo

Alles over parkeren