Alles over Parkeergarages, Gratis, Betaald en P+R Parkeren in Eindhoven

Parkeren

 

Op deze pagina vind je informatie over parkeergarages, parkeertarieven, gratis en betaald parkeren in Eindhoven.

Verschillende musea, theaters, parken, bars, restaurants, etc. Eindhoven heeft genoeg vertier om een bezoek te brengen. In Eindhoven moet je op de dagen maandag t/m zondag tussen 9.00-21.00 op alle parkeerplekken betalen. Dit is ook van toepassing tijdens feestdagen.

Tarieven

In het centrum en parkeerterreinen geldt het tarief van €2,20/uur (€2,40/uur voor het eerste uur), met als maximaal dagtarief 7,50€/dag.

Op enkele locaties is een afwijkend tarief van toepassing: Bij Keizersgracht en Stationsplein is dit tarief €3,20/uur (€3,40/uur voor het eerste uur). Op deze locaties geldt geen maximaal dagtarief.

Op locaties in de schil rondom het centrum gebied geldt op straat € 1,40 voor het eerste uur, daarna € 1,20 per uur. Het maximale tarief per dat is 4,50.

Bij elke parkeersessie wordt eenmalige mobiliteitstoeslag gerekend van €0,20.

Parkeergarages in Eindhoven

Eindhoven centrum heeft diverse parkeergarages met een tarief van ca € 2,50/uur. Het maximale dagtarief ligt rond de € 14,00-16,00.

  • Kennedyplein - Kennedyplein 400- 5611 ZV Eindhoven
  • De Admirant - Nieuwe Emmasingel 15 - 5611 AM Eindhoven
  • Bijenkorf - Schimmelt 50 - 5611 ZX Eindhoven
  • Mathildelaan - Mathildelaan 2 - 5611 BL Eindhoven
  • De Witte Dame - Emmasingel 2a - 5611 AZ Eindhoven
  • Hooghuis - Keizergracht 9 A - 5611 GC Eindhoven
  • Stadhuisplein - Stadhuisplein 1-A - 5611 EM Eindhoven
  • Heuvel Galerie - Ten Hagestraat 6a - 5611 EG Eindhoven

Goedkoop parkeren in Eindhoven met P+R parking

Adres:
Sliffertsestraat 304
5657 AS Eindhoven

Parkeer de auto voor 3 euro (dagtarief, alleen eerste 24 uur; vanaf de tweede dag zijn de kosten 5 euro per dag) en stapt vervolgens op de bus richting het centrum wat ongeveer 10 minuten zou duren. Overdag vertrekt de bus om de 5 à 10 minuten. Een retour met de bus naar het centrum kost 0,50 euro per persoon en is te halen bij de betaalautomaat. Lang parkeren is ook mogelijk op deze P+R.
Lees meer over P+R Meerhoven

Parkeer bij het dichtstbijzijnde metro- of treinstation en reis verder met het OV.
Vind een P+R locatie door in de Routeplanner 'Parkeren' te selecteren en dan de optie 'P+R Locaties' aan te vinken.

Meer parkeerinfo

De tarieven vermeldt zijn indicatief. Het wordt aanbevolen altijd de situatie op straat goed te bekijken of de website van de betreffende gemeente te raadplegen. In de ANWB Routeplanner kun je ook de parkeerlocaties opzoeken, en de meest recente prijzen. Daarnaast kun je ook parkeeradvies opvragen waar het voor jou het beste te parkeren is in Eindhoven

ANWB Parkeren

In Eindhoven kun je als ANWB-lid makkelijker en goedkoper parkeren met behulp van je telefoon via ANWB Parkeren. Je betaalt het parkeergeld achteraf en alleen voor de tijd die je daadwerkelijk hebt geparkeerd. Makkelijk en voordelig dus.

Zie ook

Alles over parkeren