Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

5x goedkoop parkeren in de stad

Goedkoop of zelfs gratis parkeren in de vijf meest bezochte steden

Je kent het vast wel: een dagje naar de stad en dan die eindeloze zoektocht naar een parkeerplek. En als je er eindelijk een vindt, schrik je je een hoedje van het uurtarief. Wij zijn de redder in jouw parkeernood en geven je de goedkoopste parkeerlocaties per stad.

Populairste steden van Nederland

We hebben de meest populaire (en dus dure steden om te parkeren) voor je verzameld. Dit zijn steden met een rijke, culturele geschiedenis, bezienswaardigheden, winkels, restaurants en evenementen. Amsterdam is de meest bezochte stad in Nederland vanwege de musea, historische grachten en het bruisende nachtleven. Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Maastricht hebben ook veel te bieden op het gebied van cultuur, geschiedenis, shoppen en recreatie.

5x goedkoop parkeren in de stad

  1. Parkeren in Amsterdam. De hoofdstad, waar het standaard druk en in de binnenstad duur parkeren is. Maar je kunt nog wel goedkoop parkeren in Amsterdam, namelijk op de P+R locaties. Zoals P+R Olympisch Stadion, P+R Sloterdijk, P+R Bos en Lommer en P+R Zeeburg 1, 2 en 3. Tarieven P+R: € 6 per 24 uur in combinatie met een OV-pas in- en uitgecheckt naar en vanaf het centrum van Amsterdam. Ga je heel regelmatig naar Amsterdam en wil je rond of in het centrum parkeren? Ook kun je in Amsterdam goedkoop parkeren bij een aantal parkeerhubs van Mobihub. Hier kun je soms zelfs helemaal gratis parkeren, mits je ook een huurfiets reserveert. Dit kost op straat parkeren en in parkeergarages in Amsterdam.
  2. Parkeren in Rotterdam. Qua parkeerprijzen in de Rotterdamse binnenstad doen bijna niet onder die van de hoofdstad. Ook hier geldt: de P+R locaties zijn het goedkoopst, zelfs vaak gratis, mits je het ov van en naar centrum gebruikt.  Goede uitvalsbasis zijn: P+R Slinge, P+R Kralingse Zoom, P+R Melanchtonweg, P+R Meijersplein en P+R Rotterdam Alexander. Het loont ook om de partkeergarages in het centrum te vergelijken. Ontdek de parkeertarieven op straat en in parkeergarages in Rotterdam.
  3. Parkeren in Den Haag. Wil je goedkoop parkeren in Den haag, doe dit dan op een van de P+R locaties. Op de P+R Uithof parkeer je gratis. Andere P+R’s zijn: P+R Station Laan van Nieuw Oost-Indië, P+R World Forum, P+R Hoornwijck en P+R Mariahoeve. Met het tram of trein zit je zo in hartje binnenstad. Hier geldt wel: je moet een bewijs kunnen overleggen dat je met het ov van en naar het centrum hebt gereisd. Bekijk hier de parkeertarieven op straat en in de parkeergarages in Den Haag.
  4. Parkeren in Utrecht. Ook hier vind je P+R locaties: P+R Westraven en P+R Transferium zijn populaire keuzes. Maar ook P+R Berlijnplein in parkeergarage Leidsche Rijn en P+R Science Park (voorheen Uithof), zijn een goede uitvalsbasis om naar de binnenstad te reizen. Tarieven: € 6 voor een hele dag, inclusief ov naar het centrum voor maximaal vijf personen. Alles over parkeren op straat en in parkeergarages in Utrecht.
  5. Parkeren in Maastricht. In deze populaire stad kun je het goedkoopst parkeren op een van de P+W (Park + Walk) locaties. Deze liggen op loopafstand; op slechts tien minuten wandel je naar het centrum. De wandelroutes naar het centrum van Maastricht worden aangegeven. Park + Walk Frontenpark is een voorbeeld, evenals P+W Stadpark/ Kennedybrug. In het weekend kun je goedkoop parkeren in P+W Bonnefanten. Let op: doordeweeks betaal je hier het volle pond! Een ander optie, hier parkeer je gratis in Maastricht, is P+R Maastricht Noord. De bus rijdt elke kwartier of half uur naar hartje centrum en kost je €2,40. Dit kost op straat parkeren en in parkeergarages in Maastricht.

Voordelig parkeren en navigeren met de Onderweg app

Met onze Onderweg app navigeer je snel naar de meest voordelige parkeerplekken. Zo heb je meer tijd én geld om volop te genieten van alles wat de stad te bieden heeft. Lekker lunchen, naar het museum of toch die nieuwe paar schoenen. Start je stedentrip zorgeloos en voordelig bij de ANWB. Maak een account aan voor ANWB Parkeren en profiteer van ledenvoordeel op je parkeerkosten.

Account aanmaken voor ANWB Parkeren 

Meer parkeerinfo

Alles over parkeren

De prijzen op deze pagina zijn het laatst bijgewerkt op 30-10-2023.

Tickets voor een dagje uit met korting 

Vind hier je tickets voor de leukste dagjes uit van Nederland met ledenvoordeel of korting.

Downloadgratis
ANWB Onderweg app 

Alles voor onderweg in 1 app: brandstofprijzen en laadpalen zoeken, files vermijden, parkeren en pech melden.

Shop nu
Shop alles voor je wandeling 

Van goede wandelschoenen tot stevige rugzakken. Shop hier alles voor je wandeluitrusting!

Je auto verzekeren 

Met een ANWB Autoverzekering ben je altijd verzekerd van de beste hulp bij een botsing of andere autoschade. Zo kun jij zonder zorgen de weg op.