Koh Bulon: 5x zien en doen

In Thailand stikt het van de betoverende eilanden met hagelwitte stranden, wuivende palmbomen en helderblauw water. Een exotische verrassing is Koh Bulon. Klein, maar fijn! We geven je tips wat je hier kunt zien én doen.

1. Snorkelen naar White Rock, Koh Bulon

Charter een longtailboat naar White Rock, de beste snorkelplek bij Bulon. Rond deze rotspilaren in zee zwermen tienduizenden vissen in alle kleuren en formaten.

2. Chao Lae Village

Aan de zuidkant van het eiland ligt het dorp van de chao ley, van oorsprong nomadische zeevissers. Je bereikt deze verzameling hutjes op het strand na een wandeling door een duistere rubberplantage. In het dorpje worden netten geboet, vissen en schaaldieren gesorteerd en scharrelen varanen rond zo groot als krokodillen.

3. Coconut Bar

Deze bar op het eiland, vervaardigd uit sprokkelhout en voorzien van relaxte kussens, is de beste plek op het eiland voor een biertje of cocktail. Hier heerst een onvervalst hippiesfeertje.

4. Junglewandeling

Vlakbij de Coconut Bar begint een jungle trail. Een wandeling van niks (qua afstand dan), maar genoeg om je in het diepst van de Amazone of Borneo te wanen. Let op varanen, slangen, neushoornvogels en ander exotisch pluimvee!

5. Doe niets

Op het piepkleine Bulon kun je vooral uitstekend niets doen. Oké, behalve dan schommelen in een hangmat, lezen en af en toe afkoelen in zee of genieten van een fles Chang.

Lees ook:

Eilanden Thailand
Rondreis Thailand

Rondreizen Thailand boeken bij ANWB ledenreizen

Kun je na het lezen van dit artikel niet wachten om Thailand met eigen ogen te zien? Boek je rondreis  bij de ANWB, veilig, vertrouwd en met veel extra's voor leden! Je boekt je reis direct bij ANWB ledenreizen. Benieuwd naar ons aanbod?

Bekijk alle rondreizen naar Thailand

Bekijk ook de rondreizen van onze partners

Rondreizen door Thailand van FOX