Naar artikel

Vervoer in en naar Barcelona

Barcelona is te belopen. Zelfs op teenslippertjes. Alleen moet je je dan wel beperken tot het historische hart van de stad. Het meest ideale vervoer voor heel Barcelona is toch de metro. En weet je al hoe je naar Barcelona reist?

Vervoer in Barcelona

Vervoer per metro in Barcelona

De metro is snel, schoon en goedkoop. Alleen ben je niet de enige. Jaarlijks maken 300 miljoen mensen gebruik van de metro in Barcelona. De metrolijnen van Barcelona worden door lijnnummers en kleuren van elkaar onderscheiden. De groene (L3) en blauwe lijn (L5) zijn handige metrolijnen voor toeristen. Beide lijnen komen in de buurt van de belangrijkste bezienswaardigheden. Lijn 9 is met bijna 50 km de langste ondergrondse metrolijn van Europa en verbindt het vliegveld El Prat met de stad. 

Tip: met de Barcelona Card reis je met alle bussen, trams en metro's door Barcelona.

Vervoer per hop-on-hop-off bus

Wie liever wat ziet tijdens zijn of haar reis door de stad, raden we aan een kaartje te kopen voor de Bus Turistic, een hop-on-hop-off-bus. Je kunt je neus ophalen voor dit soort vormen van vervoer, maar je kunt ook gewoon instappen. De toeristenbus is niet alleen een slimme manier om een snelle eerste indruk te krijgen van de stad, je krijgt ook meteen vele kortingen op andere attracties. Bovendien brengt hij je naar het hoog gelegen Parc Güell... en dat doet de metro dan weer niet.

Vervoer naar Barcelona

Het spreekt voor zich dat je met het vliegtuig naar Barcelona kunt gaan, maar met de auto of trein is het ook mogelijk.

Met de auto naar Barcelona

Barcelona ligt op ongeveer 1500 kilometer van Nederland. Ben je een bikkel en durf je dit met de auto aan? Dan moet je erg hebben in een aantal zaken. Zo kom je in Frankrijk en Spanje een aantal tolwegen tegen. Eenmaal bij Barcelona aangekomen is de weg naar het centrum niet al te duidelijk aangegeven. Het gebruik van een navigatiesysteem is aan te raden. In Europese landen gelden verschillende regels wat verplicht mee moet in de auto. Lees hier wat je in Spanje mee moet nemen in de auto.

Met de trein naar Barcelona

Je kunt met NS International met de trein naar Barcelona met één overstap in Parijs of twee in Brussel en Valence. Je doet er ruim 11 uur over om in Barcelona te komen vanuit Amsterdam.

Boek je treintickets

ANWB Extra Reisgids Barcelona

Haal het maximale uit je stedentrip Barcelona met onze ANWB Extra Reisgids Barcelona. Je bestelt 'm gemakkelijk online. Inclusief grote uitneembare kaart.
Bestel de gids

Een stedentrip naar Barcelona boeken

Wil je Barcelona met eigen ogen zien? Boek dan een stedentrip bij de ANWB. Veilig, vertrouwd en altijd het met voordeel van je ANWB-lidmaatschap. Samen met onze reispartner Stedentrips.nl zochten we de allerbeste aanbiedingen voor je uit. Altijd met gratis extra's.

Bekijk de top 10 stedentrips Barcelona

Speciaal voor jou geselecteerd

Al gepakt voor je vakantie?
Shop nu

Al gepakt voor je vakantie?

Shop hier alles voor je vakantie naar Spanje en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.
Pechhulp in het buitenland
Nu15%korting

Pechhulp in het buitenland

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.
ANWB Reisverzekering
15%korting

ANWB Reisverzekering

Met de doorlopende reisverzekering van de ANWB kun je erop vertrouwen dat alles écht goed geregeld is.
ANWB Fijne Vakantie Check
Meldjeaan

ANWB Fijne Vakantie Check

Vertel ons je vakantieplannen en wij sturen relevante reisvoorbereidingstips. Dag vakantiestress!