Naar artikel

Vervoer in en naar Sevilla

De historische binnenstad van Sevilla is zeer goed beloopbaar. Daarnaast zijn bus en metro handig voor wie wat grotere afstanden wil afleggen buiten de binnenstad. Voor het bezoek aan het Expo ‘92-terrein is de metro aantrekkelijk en soms komen bus of taxi van pas.

Openbaar vervoer in Sevilla

 • Metro – Sevilla heeft momenteel één metrolijn met 22 stations; in de toekomst moeten dat er vier worden. De lijn (‘groen’) loopt oost-west en is vooral handig als verbinding tussen de binnenstad en het Expo ‘92-terrein (metrohalte Ciudad Expo) .
  De lijn is verdeeld in 3 zones. Een dagkaart kost € 4,50. Kaartjes zijn te koop op de metrostations en niet geldig in de bus. metro-sevilla.es
 • Bus – lijnen C3 en C4 volgen de ringweg rond het oude centrum, alleen lijn C5 rijdt door zijn geringere afmetingen écht door de binnenstad. De bussen C1 en C2 rijden in en door de ‘buitenwijken’ van de binnenstad.
  Een enkele reis, te koop in de bus, kost € 1,40. Je reist per rit goedkoper met een oplaadbare Tarjeta Multiviaje (€ 1,50 statiegeld maar deze wordt teruggestort wanneer de kaart wordt ingeleverd).
  Ook zijn er een dagkaart (€ 5,-), een 10-rittenkaart (€ 7,-) en een 3-dagenkaart (€ 10,-) te koop. tussam.es 
 • Tram – De Metro-Centro tram (T1) rijdt sinds 2007 en verbindt de Plaza Nueva met de Avenida de la Constitucíon over een afstand van slechts 1.4 km. Zeer bruikbaar als je je door het centrum van Sevilla wilt bewegen. Hij stopt bij vijf haltes: Plaza Nueva, de Archivo de Indias, Puerta de Jerez, San Sebastián en station San Bernardo v.v. De tram rijdt van 06.00 tot 01.30 uur. Een rittenkaart is ook geldig voor de tram. Het is de bedoeling om in de toekomst nog vier haltes op deze lijn te openen.
 • Taxi – is goedkoper dan in Nederland. Let er, zoals altijd, op dat de meter aan staat. Chauffeurs spreken zelden Engels.

Van de luchthaven naar het stadcentrum

Van Sevilla’s Aeropuerto de San Pablo naar het stadcentrum

 • Bus – Linea EA oftewel de Aeropuerto Especial verzorgt elk half uur een verbinding tussen de luchthaven en het stadcentrum; een afstand van 9 km. De bus heeft als eindhalte het busstation Plaza de Armas en stopt ook bij een aantal andere ‘handige’ haltes in de buurt van de binnenstad. De halte Avenida el Cid ligt het dichtst bij de binnenstad!
  De shuttlebus rijdt vanaf de vroege ochtend tot na middernacht en de reisduur bedraagt ca. 35 min. Een enkele reis kost € 4, een retour € 6,-. aena.es
 • Taxi – Een rit van luchthaven naar stadcentrum kost ca. € 30,- en duurt ca. 15 min.

Auto huren in Sevilla

In de historische binnenstad zelf is een auto niet erg praktisch, maar wie de omgeving van Sevilla wil verkennen kan via ANWB bij Sunny Cars een huurauto regelen tegen aantrekkelijke tarieven.

Auto huren in Sevilla

Vervoer naar Sevilla

Transavia en Vueling vliegen rechtstreeks tussen Amsterdam en Sevilla, Ryanair van zowel Eindhoven als Brussel Charleroi. Transavia vliegt ook vanaf Eindhoven.

ANWB Extra Reisgids Sevilla

Nog veel meer handige en praktische tips vind je in de ANWB Extra Reisgids Sevilla. Je kunt 'm gemakkelijk online bestellen. Inclusief uitneembare kaart.

ANWB Reisgids Sevilla online bestellen

Een stedentrip naar Sevilla boeken

Wil je Sevilla met eigen ogen zien? Boek dan een stedentrip bij de ANWB. Veilig, vertrouwd en altijd het met voordeel van je ANWB-lidmaatschap. Samen met onze reispartner Stedentrips.nl zochten we de allerbeste aanbiedingen voor je uit.

Bekijk al het reisaanbod 

Zin in vakantie? Bij ANWB vind je een divers reisaanbod dat altijd aansluit bij jouw wensen. Van rondreizen in Europa tot groepsreizen in Azië.

Boek je uitje met korting 

Waar gaan jullie vandaag naartoe? Hier vind je talloze uitjes, vaak met korting voor ANWB-leden.

Reis evenementen 
Ontdek het wereldwijde reisaanbod van ANWB tijdens een van onze evenementen, waarbij onze reisspecialisten je graag adviseren en voorzien van leuke weetjes, praktische informatie én handige tips.

Speciaal voor jou geselecteerd

Vanaf8,35per maand
Pechhulp in het buitenland 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

ANWB doorlopende reisverzekering 

Het hele jaar door goed verzekerd met de ANWB Reisverzekering. 24/7 ANWB Hulp en 5% Korting voor leden