Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Tanken en laden in Spanje

In Spanje kun je over het algemeen dezelfde brandstoffen tanken als in Nederland, maar het aantal laadpunten is er beperkter. Lees hier hoe de brandstoffen in Spanje heten en waar je rekening mee moet houden bij het tanken en laden. Bekijk hier de actuele brandstofprijzen in Spanje en andere Europese landen.

Verkrijgbare brandstoffen

Elektrische apparaten uit

Alle elektrische en elektromagnetische apparaten, zoals de autolampen, een autoradio of een mobiele telefoon, moeten tijdens het tanken worden uitgeschakeld.

Tankservice

Bij sommige tankstations, met name die in landelijke gebieden, word je bediend door een medewerker in uniform. Een fooi wordt in dat geval op prijs gesteld.

Eerst naar binnen

Je vulpistool kan soms niet werken. Je moet dan eerst naar binnen in het tankstation om aan te geven welke brandstofsoort en voor welk bedrag je wilt tanken. Daarna kan je zelf tanken of zal een medewerker voor je tanken.

Betalen met een pas

Bij een tankautomaat wordt vaak een borg van bijvoorbeeld € 200 op je rekening gereserveerd om je saldo te controleren en het kan dan enkele minuten, maar soms ook enkele dagen tot zelfs twee weken duren voor je het gereserveerde bedrag weer kunt gebruiken. Ook zijn soms Nederlandse bankpassen niet bruikbaar. Een goed alternatief is een creditcard. 

Route-informatie

Files

  • Er wordt één keer per uur verkeersinformatie uitgezonden door RNE1 (88.2). Op RNE5 (90.3) ieder half uur, ook in het Engels.
  • Actuele file-informatie en het laatste nieuws over problemen op de weg in het buitenland vind je op onze file-informatie, of plan je route in de ANWB Routeplanner.

Werkzaamheden

Bekijk de actuele wegwerkzaamheden

Verkeersdrukte

Bekijk voor de drukke dagen in 2024 voor jouw bestemming of de doorreislanden de verkeersdruktekalender


Gratis ANWB Routekaarten

Speciaal voor ANWB-leden worden elke twee jaar actuele routekaarten uitgegeven. De kaarten zijn gratis, alleen voor leden verkrijgbaar in de ANWB-winkels.

Pechhulp in Spanje

Pechhulp altijd dichtbij, ook in Spanje

Je hoopt het niet, maar stel dat je pech onderweg krijgt, dan heb je met Wegenwacht Europa fijn alle hulp in het Nederlands van onze Alarmcentrale. Ook zijn er geen voorrij- en sleepkosten. 


Hulp inschakelen

  • Op snelwegen of bij een ongeluk: bel 112 voor de politie.
  • Op andere wegen bel je direct de ANWB Alarmcentrale op +31 70 314 14 14. Je kunt buiten de snelweg ook om hulp vragen via de ANWB Onderweg app - Druk op de knop 'Pech melden' en de rest wijst zich vanzelf.

Overnachten langs de route

In de ANWB Routeplanner vind je overnachtingsmogelijkheden bij het plannen van je route. Je hebt keuze uit campings en hotels.

1. Vul je route in 
2. Klik onder de kaart op het kopje "Hotels & Campings"
3. Kies een hotel over camping langs jouw route 

ANWB Kampeerkaart CKE

Op de meeste campings wordt de ANWB Kampeerkaart CKE als legitimatiebewijs geaccepteerd. Het inchecken met een CKE gaat sneller en campings die deelnemen aan het CKE-programma geven bovendien vaak korting. Neem naast de CKE een paspoort of ID-kaart mee, er kan om gevraagd worden.

Milieuzones & milieustickers in Spanje 
Met de auto naar Spanje? Bekijk of je een milieusticker nodig hebt, welke kleur je nodig hebt en hoe je die bestelt.
Tolwegen & tolvignetten in Spanje 
Hier betaal je (geen) tol. Regel een tolbadge om het snelst door de tolpoorten te komen.
Verkeersregels in Spanje 
Bekijk hier afwijkende verkeersregels, maximumsnelheden, verplichte items in de auto en verkeersboetes in Spanje.

Handig voor je vakantie naar Spanje

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Fiesta & siesta. Je vakantie vraagt voorbereiding! Vraag dus alvast je ANWB Creditcard aan voor al je vakantie uitspattingen!

Shop nu
Al gepakt voor je vakantie? 

Shop hier alles voor je vakantie naar Spanje en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga onbezorgd op reis met de doorlopende reisverzekering van de ANWB. Hulp en advies in het buitenland én je bagage en medische kosten verzekerd.