Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Zonvakantie Lanzarote: heerlijke temperaturen en prachtige landschappen

Een zonvakantie op Lanzarote betekent lange dagen aan een van de mooie stranden, zoals Playas del Papagayo of Playa Grande bij Puorto del Carmen. 's Avonds slenteren langs de boulevard op zoek naar een gezellig restaurant, en eindelijk dat boek lezen dat al zo lang op de plank ligt en een duik nemen in de Atlantische Oceaan. Maar dit vulkanische eiland heeft meer te bieden dan zon, zee en strand.

Op zoek naar wat anders?

De mooiste bezienswaardigheden van de Canarische Eilanden 

Kijk vanaf de ruim 3700 meter hoge vulkaan Pico del Teide uit over Tenerife, bewonder de kunstwerken van César Manrique op Lanzarote en wandel door het oeroude laurierbos van La Gomera.

Auto huren op vakantie

Huur een auto op je vakantiebestemming met extra voordeel als ANWB-lid. Via de ANWB mag je bij Sunny Cars gratis wijzigen en annuleren tot 4 uur voor vertrek. Zo kan je zorgeloos met een huurauto op pad.

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Al gepakt voor je vakantie? 

Shop hier alles voor je vakantie naar Spanje en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Fiesta & siesta. Je vakantie vraagt voorbereiding! Vraag dus alvast je ANWB Creditcard aan voor al je vakantie uitspattingen!

Stap in de wereld van César Manrique

De op Lanzarote geboren architect en kunstenaar César Manrique heeft duidelijk zijn stempel gedrukt op de bebouwing op Lanzarote. Niet alleen ontwierp hij diverse bezienswaardigheden, zoals de Jardín de Cactus en het uitzichtpunt Mirador del Río, maar hij zorgde er ook voor dat de gebouwen op het eiland niet hoger dan vier verdiepingen mochten worden, dat de raamkozijnen van de witte huizen altijd bruin, groen of blauw werden geschilderd en dat er geen schreeuwerige reclameborden op Lanzarote te vinden zijn. Dat alles om de cultuur en natuur van het Canarische eiland te behouden. Breng een bezoek aan zijn voormalige woonhuis in Tahiche, waar je in het museum naast werken van Manrique ook kunst van onder andere Picasso bewondert.

Dansen op de vulkaan in nationaal park Timanfaya

Tijdens je zonvakantie op Lanzarote kun je niet om de vulkanen heen. Dat wil je ook niet, want een bezoek aan nationaal park Timanfaya is het waard om een stranddag voor in te leveren. Het lijkt alsof je hier op de maan wandelt, terwijl het toch echt de Montañas del Fuego (vuurbergen) zijn. Cueva de los Verdes is nog zo’n vulkanische bezienswaardigheid. Een grottenstelsel waar Jesús Soto, de andere belangrijke architect van Lanzarote, de verlichting heeft verzorgd. Nog een tip: het Lago Verde, het groene meer bij El Golfo.