Coronamaatregelen Polen

Zijn vakanties in Polen al (beperkt) mogelijk?

De ANWB heeft de status van Polen gewijzigd van  dicht naar  grotendeels toegankelijk. Toeristen zijn welkom, maar er gelden speciale maatregelen. Welke maatregelen gelden er nu?  Het land is bereikbaar per auto inclusief de doorreislanden en per vliegtuig vanaf 16 juni.

Vakanties in Polen: grotendeels toegankelijk

 

Overzicht van maatregelen

In de 'algemene richtlijnen' vind je de maatregelen die zijn genomen om uitwisseling van het coronavirus tegen te gaan. De rubrieken 'reisbeperkingen', 'faciliteiten', 'campings' en 'evenementen' geven aan of vakanties, al dan niet beperkt, mogelijk zijn.

Actualiteit

  • laatst bijgewerkt: 11-8-2020
  • nog steeds geldig op: 11-8-2020

Algemene richtlijnen

lockdown Nee
thuisblijven Vermijd menigtes
afstand houden 2 meter
samen in de auto

Mensen buiten hetzelfde huishouden moeten mondkapje dragen. Bij bussen met meer dan 9 zitplaatsen mag maar de helft bezet zijn.

 

hand geven Niet bekend
gezichtsmasker / mondkap dragen / handschoenen

Ja, buiten is het verplicht als de afstand niet gehouden kan worden. Verder verplicht in openbaar vervoer, winkels, bioscopen, theaters, massagesalons, tattooshops, kerken en publieke gebouwen. Deze verplichting geldt niet voor kinderen ouder dan 13 jaar. 

 

De overheid adviseert om in het openbaar wegwerphandschoenen te dragen. 

Tijdens het gebruik ervan mag het gezicht niet met de handschoenen aangeraakt worden. Na verwijdering van de wegwerphandschoenen moet je je handen wassen.

verbod op groepsvorming Maximaal 150 personen. 
zelfquarantaine aangemoedigd Ja
boete voor niet naleven richtlijnen 1.100 - 6.620 euro
buitensport activiteiten toegestaan

Ja, met beperkingen als hoeveel mensen er kunnen participeren en afstand bewaren

Kleedkamers en douches zijn gesloten

Reisbeperkingen en documenten

reisadvies BuZa Klik hier
grenzen open voor reizigers Ja
extra medische documenten nodig Nee
reisbeperkingen via tussengelegen landen

Mogelijk corona-test bij de grens.

Polferries: Veerpont naar Zweden vaart. Veerpont naar Denemarken vaart niet tot 31 augustus. Veerpont naar Noorwegen vaart niet tot 20 augustus. Andere veerpontmaatschappijen kunnen hiervan af wijken.

openbaar vervoer Rijdt, maximaal 50% van de beschikbare zitplaatsen. Mondkapje verplicht.
vliegverkeer toegelaten

Ja.

 

Alle reizigers van 13 jaar en ouder die van en naar Nederland vliegen moeten een gezondheidsverklaring invullen. Je ontvangt dit formulier van jouw luchtvaartmaatschappij. Op de gezondheidsverklaring vul je in of je klachten hebt die passen bij het coronavirus (COVID-19). Als je geen klachten hebt mag je aan boord. Je moet het ingevulde formulier laten zien bij het instappen (boarden). Tijdens de reis houd je het formulier bij je. Je kunt op de luchthaven gevraagd worden om de gezondheidsverklaring te laten zien.

Je vindt het formulier hier

Faciliteiten

supermarkten / drogisterijen Open, wel afstand houden. Wegwerphandschoenen aan of handen desinfecteren is verplicht in winkels.
algemene benodigdheden Open, wel afstand houden
tankstations Open, wel afstand houden
restaurants Open, tafels staan 2 meter uit elkaar. Mondkapje mag af wanneer u aan tafel zit.
hotels Open, wel afstand houden
attractieparken Open
musea, concertzalen, theaters Musea, bibliotheken, galerieën, bioscopen en theaters geopend. Afstand houden en mondkapje op.
stranden Open

Campings

open voor dagbezoek Open
overnachten Open
gedeeld sanitair Open

Evenementen

evenementen waarvoor vergunningen nodig zijn Open, max 150 personen binnen met afstandhouden en mondkapje, buiten bij bijvoorbeeld sportevenementen max 250 personen
beperking aantal personen <150, 2m afstand houden of met mondkapje 

Hulpverlening

pechhulp

Beschikbaar

Bel bij pech de Alarmcentrale: 088 269 2888 of 070 314 14 14


Over deze reiswijzer

De ANWB Reiswijzer Europa, inclusief Turkije en Marokko, komt tot stand in samenwerking met de zusterclubs in Europa, ANWB Alarmcentrale, ANWB Verkeersinformatie en ANWB vakantie experts.

De reiswijzer geeft zo goed mogelijk aan wat je van een vakantie in die landen mag verwachten. De informatie wordt dagelijks gemonitord.

ANWB heeft met zorg deze site samengesteld. Onjuistheden kunnen echter voorkomen. ANWB is op geen enkele wijze aansprakelijk, noch kan verantwoordelijk worden gehouden voor welke geleden schade dan ook welke voortvloeit uit de door ANWB verstrekte informatie.

Coronavirus: dit moet je ook weten

Speciaal voor jou geselecteerd