Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Vervoer in Wenen

In het historisch centrum van Wenen, het winkelgebied rond de Stephansdom, kun je alles goed belopen. Bij attracties daarbuiten is het prettig om gebruik te maken van het openbaar vervoer. Niet missen tijdens je stedentrip: een rondje met de tram over de Ringstraße.

Openbaar vervoer in Wenen

Tickets voor tram, bus en metro in Wenen

Net zoals in de meeste grote steden kun je in Wenen kaartjes kopen die geldig zijn voor metro, bus én tram. Kaartjes kun je kopen op metrostations, tabakswinkels en de ‘Wiener Linien’ verkooppunten op veel plaatsen in de stad. Wiener Linien kent vijf metrolijnen, 29 tramlijnen en 127 buslijnen waarvan er 24 ook ’s nachts rijden.

Tip: De lijnen 1, 2 en 71 zijn gewone tramlijnen en verbinden de bekende gebouwen aan de Ring (centraal-Wenen) met een aantal trekpleisters in de buitenwijken van de stad, bijvoorbeeld het Hundertwasserhaus. Lijn 1 stopt ook bij het Centraal Station.

Vienna City Card: onbeperkt door Wenen reizen én korting

Met de Vienna City Card kun je 24, 48 of 72 uur onbeperkt van het openbaar vervoer in Wenen gebruikmaken én krijg je korting bij veel musea, restaurants en bezienswaardigheden. Heb je een Vienna City Card, dan mag er een kind tot 15 jaar gratis met je meereizen.

De Vienna Ring Tram

Een rondje over de Weense Ringstraße kun je met een gewone tram maken, maar er is ook een speciale tram waarmee je eigenlijk een stadsrondleiding door Wenen maakt. Deze Vienna Ring Tram rijdt dagelijks langs de bezienswaardigheden aan de Ringstraße. Onderweg krijg je extra informatie op een beeldscherm en via koptelefoons. Je kunt de rondleiding in meerdere talen volgen, waaronder Duits, Frans, Engels, Spaans en Italiaans. De rit duurt ongeveer 30 minuten. Kaartjes voor de Vienna Ring Tram zijn online verkrijgbaar, maar ook bij alle Wiener Linien verkooppunten in de stad. Met de Vienna Card is de rit gratis.

Fietsen in Wenen

Wenen is een prettige stad om te fietsen. Door de stad loopt een aantal bewegwijzerde fietstochten, zoals de Ringstraße, Hundertwasserhaus en binnenstad-fietstocht. Maar je kunt ook gewoon op de fiets van de ene naar de andere bezienswaardigheid. De Weense Citybikes lenen zich daar goed voor!

Fietsen door Wenen met de Citybikes

Wenen heeft ook stadsfietsen, WienMobil Rad (voorheen Citybikes Wien). Het werkt zo: op 200 verschillende plekken in de stad staan een aantal te lenen fietsen klaar in een zogenaamde bikebox. Met de Citybike Tourist Card kun je een fiets ontgrendelen, gebruiken en bij een andere bikebox in de stad weer terugzetten. Wenen kent in totaal 3000 WienMobil fietsen. Er is ook een beperkt aantal fietsen met kinderzitjes te huur.

Fietshuur in Wenen

Wil je een langere fietstocht door Wenen maken, of wil je liever op een iets luxere fiets de stad door, huur er dan een bij een fietsverhuurder. In Wenen is Pedal Power de grootste fietsverhuurder. Bij Pedal Power huur je een fiets op locatie, of hij wordt naar je hotel gebracht. 

Door Wenen in een Faxi

Deze moderne fietstaxi brengt je overal waar je heen wil binnen het centrum. Het tempo van deze ‘Faxi’ zorgt ervoor dat je ruim de tijd hebt om de bezienswaardigheden om je heen te bewonderen. Een praktisch en een leuk uitstapje.

Paardenkoets in Wenen

Wenen zou Wenen niet zijn zonder haar traditionele Fiaker, de paardenkoets. Ooit waren dit dé taxi’s van de stad, nu worden ze voor ceremoniële doeleinden en sightseeing-tours gebruikt. De koetsiers, nog met ouderwetse bolhoed op hun hoofd, geven je onderweg uitleg over de bezienswaardigheden. Er zijn opstapplaatsen bij de Stephansplatz, Heldenplatz, Albertinaplatz, Petersplatz en Burgtheater/ Volksgarten.

Auto huren in Wenen

Wil je Wenen en omgeving per auto verkennen? Dan kun je via ANWB bij Sunny Cars een huurauto regelen tegen aantrekkelijke tarieven.

Auto huren in Wenen

ANWB Extra Reisgids Wenen

Haal het maximale uit je stedentrip Wenen met onze ANWB Extra Reisgids Wenen. Je bestelt 'm gemakkelijk online. Inclusief grote uitneembare kaart.

Bestel ANWB Extra Reisgids Wenen

Stedentrip Wenen boeken

Wil je Wenen met eigen ogen zien? Boek dan een stedentrip bij de ANWB. Je profiteert altijd van het voordeel van je ANWB-lidmaatschap. Samen met onze reispartner Stedentrips.nl hebben we de beste aanbiedingen voor je uitgezocht. Exclusief voor ANWB-leden!

Bekijk top stedentrips Wenen 

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Al gepakt voor je vakantie? 

Shop hier alles voor je vakantie naar Oostenrijk en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.

Nu10%korting
Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Makkelijk je vakantie boeken en wereldwijd snel en veilig betalen. Nu het eerste jaar 50% korting op de Gold Card.