Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Vervoer naar Wenen

In het algemeen geldt, hoe vroeger je een ticket voor het vliegtuig of de trein boekt, hoe groter de kans is op een voordelige ticket.

Vliegen naar Wenen

Vanuit Amsterdam vlieg je met KLM, Transavia, easyJet of Austrian Airlines in ongeveer twee uur rechtstreeks naar Wenen. Handig bij het boeken is om ook op doordeweekse dagen te kijken, want dat kan aanzienlijk schelen in de uiteindelijke ticketprijs.

Transfer van de luchthaven naar het centrum van Wenen

Hoe kom je van de luchthaven naar het centrum van de stad? Dat is altijd de grote vraag bij een stedentrip met een vliegreis. Gelukkig is zo’n transfer in Wenen geen probleem! 

De metro van de luchthaven naar het centrum van Wenen

Er is een prima metroverbinding van ‘Flughafen Wien-Schwechat’ naar het centrum. Het meest comfortabel reis je met de City Airport Train (CAT). Deze rijdt om het half uur en doet er 16 minuten over om van de luchthaven naar Station Wien Mitte (CAT-metrostation) te komen. Wil je terug naar de luchthaven, ga dan met de gewone metro naar het CAT-metrostation. Vanuit daar rij je rechtstreeks naar de luchthaven. Bij de beginhalte van metrolijn CAT kun je je bagage al afgeven en inchecken. Voor de CAT moet je een apart ticket kopen.).
Een goedkoper alternatief dan de CAT is de gewone regionale trein S7 naar Wien Mitte. Deze doet er 9 minuten langer over.

Shuttlebussen van de luchthaven van Wenen naar het centrum

Vanaf het vliegveld rijden, naast gewone lijnbussen, ook verschillende shuttlebussen, zoals de Vienna Airport Lines. Deze brengen je vanaf de luchthaven naar verschillende uitstapplaatsen in de binnenstad (o.a. Südbahnhof, Westbahnhof, Schwedenplatz). De rit duurt 20 à 45 minuten, afhankelijk van waar je uitstapt. Er rijdt gemiddeld een bus per uur.

Met de trein naar Wenen

Naar Wenen reis je met de ICE International, die dagelijks en overdag rijdt. Deze trein vertrekt vanaf Amsterdam, de reis duurt zo’n 13 tot 17 uur met 2 overstappen. Reis je liever 's nachts, dan is een ÖBB Nightjet de beste manier. Hoe vroeger je boekt, hoe meer kans je nog hebt op beschikbare (en goedkopere) plaatsen. Treintickets kun je boeken op anwb.nl/vakantie/treinticket.

ANWB Extra Reisgids Wenen

Haal het maximale uit je stedentrip Wenen met onze ANWB Extra Reisgids Wenen. Je bestelt 'm gemakkelijk online. Inclusief grote uitneembare kaart.

Bestel ANWB Extra Reisgids Wenen

Stedentrip Wenen boeken

Wil je Wenen met eigen ogen zien? Boek dan een stedentrip bij de ANWB. Je profiteert altijd van het voordeel van je ANWB-lidmaatschap. Samen met onze reispartner Stedentrips.nl hebben we de beste aanbiedingen voor je uitgezocht. Exclusief voor ANWB-leden!

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Al gepakt voor je vakantie? 

Shop hier alles voor je vakantie naar Oostenrijk en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.

Nu10%korting
Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Makkelijk je vakantie boeken en wereldwijd snel en veilig betalen. Nu het eerste jaar 50% korting op de Gold Card.