Naar artikel

Vervoer naar Wenen

In het algemeen geldt, hoe vroeger je boekt, hoe groter de kans op een voordelige ticket. Voor zowel als je gaat vliegen als dat je voor de trein kiest.

Vliegen naar Wenen

Vanuit Amsterdam vlieg je in ongeveer twee uur rechtstreeks naar Wenen. Handig bij het boeken is om ook op doordeweekse dagen te kijken, want dat kan in het eindbedrag schelen.

Transfer van de luchthaven naar het centrum van Wenen

Hoe kom je van de luchthaven naar het centrum van de stad? Dat is altijd de grote vraag bij een stedentrip met een vliegreis. Gelukkig is zo’n transfer in Wenen geen probleem! 

De metro van de luchthaven naar het centrum van Wenen

Er is een prima metroverbinding van ‘Flughafen Wien’ naar het centrum. Het meest comfortabel reis je met de City Airport Train (CAT). Wil je terug naar de luchthaven, ga dan met de gewone metro naar het CAT-metrostation. Vanuit daar rij je rechtstreeks naar de luchthaven. Bij de beginhalte van metrolijn CAT kun je je bagage al afgeven en inchecken. Een goedkoper alternatief dan de CAT is de gewone regionale trein S7.

Shuttlebussen van de luchthaven van Wenen naar het centrum

Vanaf het vliegveld rijden ook verschillende shuttlebussen, zoals de Vienna Airport Lines. Deze brengen je vanaf de luchthaven naar verschillende uitstapplaatsen in de stad (Südbahnhof, Westbahnhof, Schwedenplatz). De rit duurt 20 à 45 minuten, afhankelijk van waar je uitstapt. 

Met de trein naar Wenen

Naar Wenen reis je met de ICE International, die dagelijks en overdag rijdt. Deze trein vertrekt vanaf Amsterdam met 2 overstappen. Reis je liever 's nachts, dan is een ÖBB Nightjet de beste manier. Hoe vroeger je boekt, hoe meer kans je nog hebt op beschikbare (en goedkopere) plaatsen. Treintickets kun je boeken op anwb.nl/vakantie/treinticket.

ANWB Extra Reisgids Wenen

Haal het maximale uit je stedentrip Wenen met onze ANWB Extra Reisgids Wenen. Je bestelt 'm gemakkelijk online. Inclusief grote uitneembare kaart.

Bestel ANWB Extra Reisgids Wenen

Stedentrip Wenen boeken

Wil je Wenen met eigen ogen zien? Boek dan een stedentrip bij de ANWB. Je profiteert altijd van het voordeel van je ANWB-lidmaatschap. Samen met onze reispartner Stedentrips.nl hebben we de beste aanbiedingen voor je uitgezocht. Exclusief voor ANWB-leden!

Bekijk top 10 stedentrips Wenen

Speciaal voor jou geselecteerd

Al gepakt voor je vakantie?
Shop nu

Al gepakt voor je vakantie?

Shop hier alles voor je vakantie naar Oostenrijk en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.
Pechhulp in het buitenland
Nu15%korting

Pechhulp in het buitenland

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.
ANWB Reisverzekering
15%korting

ANWB Reisverzekering

Met de doorlopende reisverzekering van de ANWB kun je erop vertrouwen dat alles écht goed geregeld is.
ANWB Fijne Vakantie Check
Meldjeaan

ANWB Fijne Vakantie Check

Vertel ons je vakantieplannen en wij sturen relevante reisvoorbereidingstips. Dag vakantiestress!