Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Northland

Een droomplek

Northland is het warmste gedeelte van Nieuw-Zeelands Noordereiland, ten noorden van Auckland. Een verlaten uithoek zou je denken, en inderdaad niet een streek die automatisch op het programma van elke buitenlandse bezoeker staat. Maar voor Nieuw-Zeelanders is het een droomplek.

 Die noordelijke droomsfeer begint al een beetje op Waiheke Island, dat zich op maar 35 minuten varen van Auckland bevindt. Dankzij zijn beschutte ligging in een baai heeft het eiland een warm en droog microklimaat. Ook mooi: Russell, een stadje met een kleurrijke geschiedenis. In het begin van de 19de eeuw lag op deze plek de versterkte Maori-nederzetting Kororareka. Anno nu is Russell een vriendelijk stadje, vol houten gebouwen die een stevige vleug geschiedenis met zich meedragen, en verder tal van brave B&B’s, cafeetjes en souvenirwinkeltjes.

Bay of Islands

De Bay of Islands is de grootste attractie van het oostelijk kustgebied. Om het gebied echt te kunnen waarderen, moet je er doorheen varen. Dus ga beslist naar de Ipipiri. Ipipiri is de naam die de Maori gebruikten voor het gebied dat kapitein Cook later de Bay of Islands doopte. Letterlijk betekent Ipipiri ‘veel plaatsen’, en inderdaad: er liggen meer dan 150 eilanden in deze baai. 

Dolfijnen rondom de Ipipiri

Rondom Ipipiri zwemmen vele dolfijnen gezellig met je mee als je bijvoorbeeld in een catamaran zit. De vrolijke tuimelaars maken regelmatig elegante sprongen door de lucht. Een bijzondere ervaring. 

De eilanden

De eilanden vallen zowel te land als te water te ontdekken. Stap in een kajak of beklim de heuvels. Zodra je op de top bent, krijg je uitzicht op de eilanden in de directe omgeving, tergend mooi gelegen in de spiegelende zee.

Verder door Northland

Ook mooi: de reusachtige zandduinen bij Hokianga Harbour. Met een zogeheten sand dune buggy kun je het terrein verkennen. Voor de Maori een heilig gebied, aangezien Kupe, de ontdekker van het land, hier woonde.Hij noemde de streek Aotearoa, oftewel het Land van de Lange Witte Wolk. 

Tane Mahuta: de 2000 jaar oude kauriboom

In Waipoua Forest is er ook een attractie van formaat. Loop de Tane Mahuta Track en hou halt bij Tane Mahuta, de 2000 jaar oude kauriboom, die met ruim 51 meter de hoogste levende kauri ter wereld is. De Maori voeren bij de woudreus vaak rituelen uit, wat voor een magische sfeer zorgt.

Speciaal voor jou geselecteerd

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Nu€10,-korting
Huur een auto met ledenvoordeel 

In het buitenland een auto huren? Dat kan via de ANWB met ledenvoordeel bij Sunny Cars.