Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Nieuw-Zeeland: De wereld in het klein

Laat je verwonderen door de indrukwekkende natuur van Nieuw-Zeeland.

Bekijk reizen 

Ontdek een veelzijdige natuur op rondreis in Nieuw-Zeeland

Op rondreis in Nieuw-Zeeland ontdek je de schitterende en vooral afwisselende natuur van het Noorder- en Zuidereiland. Van enorme gletsjers, besneeuwde bergtoppen en subtropische regenwouden tot glooiende wijngebieden, actieve vulkanen en paradijselijke stranden. Daarnaast zijn er bruisende steden waar je culturele hoogtepunten bezoekt en tijd hebt om zelf op verkenning te gaan.

Tips en informatie voor jouw rondreis in Nieuw-Zeeland

De mooiste bezienswaardigheden van Nieuw-Zeeland 

Nieuw-Zeeland, de wereld in het klein: van majestueuze fjorden tot subtropische regenwouden. Van Europees beïnvloede steden tot vulkanische maanlandschappen.

Auto huren in Nieuw-Zeeland

Huur een auto op je vakantiebestemming met extra voordeel als ANWB-lid. Via de ANWB mag je bij Sunny Cars gratis wijzigen en annuleren tot 4 uur voor vertrek. Zo kan je zorgeloos met een huurauto op pad.

Speciaal voor jou geselecteerd

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Makkelijk je vakantie boeken en wereldwijd snel en veilig betalen. Nu het eerste jaar 50% korting op de Gold Card.

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Het Noordereiland: het begin van je rondreis Nieuw-Zeeland

Een rondreis in Nieuw-Zeeland op het Noordereiland begint met de hoogtepunten van Auckland, oftewel de City of Sails. Vanaf de Skytower, onmisbaar in het stadsbeeld van Auckland, heb je een duizelingwekkend uitzicht over de omgeving. In de Bay of Islands bevinden zich tal van idyllische baaien om te zwemmen en duiken. In deze regio bezoek je ook de historische Waitangi Treaty Grounds, waar in 1840 het verdrag tussen de Maori en de Engelsen werd ondertekend om van Nieuw-Zeeland een zelfstandige Britse kolonie te maken. Een compleet inzicht in de geschiedenis van Nieuw-Zeeland krijg je in het nationale museum Te Papa in Wellington.

De tradities van de Maori

Het Noordereiland staat bekend om zijn vulkanische landschappen, zoals de mysterieuze Craters of the Moon en het schitterende nationaal park Tongariro, waar je zicht hebt op de drie actieve vulkanen Tongariro, Ruapehu en Ngauruhoe. Hier ligt ook het grootste meer van Nieuw-Zeeland, Lake Taupo, dat ooit werd gevormd door een vulkanische explosie. In de plaats Rotorua zijn vele thermale bronnen, borrelende kraters en geisers. Hier komt ook de Maoricultuur nog veel voor. In een Marae, een gemeenschapshuis van de Maori, maak je kennis met de tradities en lokale keuken van deze oorspronkelijke bewoners van Nieuw-Zeeland.

Goudgele stranden en besneeuwde toppen op het Zuidereiland

Op het Zuidereiland wachten goudgele stranden en dichte bossen in nationaal park Abel Tasman, vernoemd naar de Hollandse ontdekker van Nieuw-Zeeland. Tijdens een boottocht door het nationale park aan de noordkant van het eiland speur je naar dolfijnen en zeehonden die in het kristalheldere water dobberen. Tijdens een rondreis in Nieuw-Zeeland op het Zuidereiland zie je vooral hoe veelzijdig de natuur hier is, want het westen bestaat uit een indrukwekkend gletsjerlandschap. De bekendste is Franz Josefgletsjer. Deze gletsjer is uniek, omdat hij uitmondt in een tropisch regenwoud. Ook bijzonder is nationaal park Fiordland met de imposante fjord Milford Sound of het minder bekende Doubtful Sound. Verder maak je op het Zuidereiland een prachtige treinreis door de Nieuw-Zeelandse Alpen, met als hoogtepunt de bizarre pancake rocks bij Punakaiki.

Dit mag je niet missen tijdens je reis door Nieuw-Zeeland: wijn proeven en streetart

Een rondreis in Nieuw Zeeland is niet compleet zonder een bezoek aan een van de belangrijkste wijngebieden van het land: Marlborough. Tijdens een bezoek aan een wijnboerderij kom je alles te weten over vinificatie en is er tijd om te proeven. In het fraaie Dunedin wacht een schitterende neogotische architectuur, met als blikvanger het fraaie treinstation. Eindpunt van een rondreis in Nieuw-Zeeland op het Zuidereiland is Christchurch, maar niet voordat je een kijkje hebt genomen bij de bijzondere Moeraki Boulders. Dit zijn halfronde keien die verspreid liggen over het strand. Christchurch is sinds de aardbeving van 2011 in wederopbouw, maar dat maakt de stad allerminst saai. Het centrum is zeer kleurrijk met overal prachtige streetart.