Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Vakantie in Tulum: ontdek het authentieke Mexico

Een vakantie in Tulum is de perfecte manier om de verschillende kanten van Mexico te ervaren. Ontdek wat voor indrukwekkende ruïnes deze stad verborgen houdt, waarna je tot rust komt met een cocktail in een van de strandbars. Je duikt hier bovendien op wel heel bijzondere plekken in het water en kunt dan de weelderige onderwaterwereld van Tulum verkennen.

Op zoek naar wat anders?

De mooiste bezienswaardigheden van Mexico 
Beklim de Piramide van de Zon in Teotihuacán, proef het traditionele drankje ‘pulque’, kijk in de stomende diepte van een vulkaankrater en laat je toezingen door de Mariachis in Guadalajara.
Alles voor je vakantie naar Mexico 
We helpen je graag op weg met alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke en onbezorgde vakantie naar Mexico.

Speciaal voor jou geselecteerd

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Een cultureel bezoek aan Tulum

Tijdens je vakantie in Tulum wordt de geschiedenis van Mexico tastbaar. Ervaar het zelf wanneer je de Mayatempels van Tulum bezoekt. Deze tempels werden in de 13e eeuw gebouwd op een hoge klif die uitkijkt over zee. Beklim de grote piramide van het tempelcomplex en geniet van een prachtig uitzicht. De Zuid-Afrikaanse kunstenaar Daniel Popper heeft ook zijn stempel gedrukt op de stad, met een beeld in de vorm van een vrouw gemaakt van hout en touwen.

Genieten op het strand

Een vakantie in Tulum is niet alleen gevuld met cultuur, maar ook met lange dagen op het strand. Witte stranden omringd door palmbomen zijn hier geen uitzondering. Proef de gezellige sfeer op Tulum Beach, waar talloze winkels, strandclubs en restaurants in de buurt liggen. Bij het strand van Tankah zwem je in rustig water dat wordt afgebakend door een cirkel rotsen. Het strand van Mezzanine is wat rustiger.

Bijzondere natuur aan de kust

Tijdens je vakantie zijn de hagelwitte stranden van Tulum een traktatie, maar vergeet ook niet om een van de vele cenotes te bezoeken. Deze met water gevulde grotten zijn kleine oases van rust, zoals Cenote dos Ojos. Hier verken je een constant vertakkend grottenstelsel in het water. Iets buiten Tulum vind je het strand van Akumal, waar je tijdens een snorkelsessie tussen de groene zeeschildpadden zwemt.