Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Oude beschavingen en indrukwekkende tempels

Mexico biedt honderden bezienswaardigheden om tijdens een groepsreis te bezoeken.

Bekijk reizen 

Kennismaking met bijzondere culturen op groepsreis in Mexico

Tijdens een groepsreis in Mexico maak je op een comfortabele manier kennis met de vele facetten van dit prachtige land: de oude beschavingen en indrukwekkende tempels, een gastvrije bevolking met unieke rituelen, heerlijk eten en paradijselijke stranden. Kortom: de perfecte kennismaking met dit land, waarbij je alle hoogtepunten meepakt.

Tips en informatie voor jouw groepsreis in Mexico

De mooiste bezienswaardigheden van Mexico 
Beklim de Piramide van de Zon in Teotihuacán, proef het traditionele drankje ‘pulque’, kijk in de stomende diepte van een vulkaankrater en laat je toezingen door de Mariachis in Guadalajara.
De mooiste natuur van Mexico 
Er zijn maar weinig landen met een grotere biodiversiteit dan Mexico. Tussen de koraalriffen van de Caribische Zee en de walvissen van de Grote Oceaan ligt een land van oerwouden, woestijnen en vulkanen.

Speciaal voor jou geselecteerd

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

De enorme metropool Mexico-Stad

Als een van de grootste metropolen op aarde is Mexico-Stad alleen al vanwege zijn omvang imposant. Dat zie je reeds vanuit de lucht als je landt voor de groepsvakantie in Mexico en wordt nog eens benadrukt wanneer je geniet van het uitzicht vanaf de Torre Latinoamericana. Ook het centrale stadsplein Zócalo is groot en staat vol monumentale gebouwen, zoals de kathedraal met zijn herkenbare Churrigueresque-stijl. Tijdens een stadstour bewonder je onder meer de Basiliek van de Maagd van Guadalupe, het belangrijkste bedevaartsoord van Mexico.

Tempels uit oude beschavingen

Tijdens een groepsreis in Mexico neem je een kijkje bij een aantal prachtige tempels uit de oude Mexicaanse beschavingen. Zoals de grootste piramidestad van het land, Teotihuacán, die heeft bestaan tussen 500 v. Chr. en 750 n. Chr. en ooit 125 duizend inwoners telde. Net zo bijzonder is het Zapoteken-complex Monte Albán bij Oaxaca, tevens een van de mooiste koloniale steden van Mexico. De mysterieuze tempels van Palenque ontdek je midden in de Mexicaanse jungle. Hoogtepunt is het beroemde Chichén Itzá, een van de zeven nieuwe wereldwonderen, met als absolute blikvanger de Piramide van Kukulcán.

Bijkomen op een idyllisch strand

Een veelzijdige groepsreis in Mexico sluit je af op een idyllisch strand in Playa del Carmen. Naast relaxen kun je hier volop snorkelen en duiken, want voor de kust liggen tal van kleurrijke koraalriffen. Cultuurliefhebbers krijgen een bijzonder inkijkje in de hedendaagse Mayacultuur tijdens een spiritueel ritueel in een sprookjesachtige cenote, de voor Yucatán zo kenmerkende ondergrondse waterparadijzen. Na afloop is er tijd om zelf een verfrissende duik te nemen.