Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Ontdek Mexico

Maak een rondreis in Mexico en maak kennis met dit veelzijdige land.

Bekijk reizen 

Eeuwenoude culturen tijdens een rondreis in Mexico

Op rondreis in Mexico komen eeuwenoude culturen en tempels samen met bountystranden en een heerlijke keuken. Ontdek de verschillende gezichten van Mexico tijdens een groepsreis inclusief Nederlandssprekende reisleiding, voor een comfortabele kennismaking met dit fascinerende land.

Tips en informatie voor jouw rondreis in Mexico

De mooiste bezienswaardigheden van Mexico 

Beklim de Piramide van de Zon in Teotihuacán, proef het traditionele drankje ‘pulque’, kijk in de stomende diepte van een vulkaankrater en laat je toezingen door de Mariachis in Guadalajara.

Auto huren in Mexico

Huur een auto op je vakantiebestemming met extra voordeel als ANWB-lid. Via de ANWB mag je bij Sunny Cars gratis wijzigen en annuleren tot 4 uur voor vertrek. Zo kan je zorgeloos met een huurauto op pad.

Speciaal voor jou geselecteerd

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Makkelijk je vakantie boeken en wereldwijd snel en veilig betalen. Nu het eerste jaar 50% korting op de Gold Card.

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Imposante bouwwerken in de immense stad

Het is een van de grootste metropolen op aarde: Mexico-Stad. Natuurlijk mag een bezoek aan deze immense stad niet ontbreken wanneer je op rondreis in Mexico bent. In de hoofdstad bewonder je het koloniale centrum, met culturele hoogtepunten als het centrale plein met zijn imposante kathedraal. Voor een spectaculair uitzicht over de stad beklim je de Torre Latinoamericana. In het stadspark Chapultepec kom je op adem. Ook doen: een bezoek aan het Nationaal Antropologisch Museum en de grootste tempelstad van het land, Teotihuacán.

Indrukwekkende Mayatempels

Een rondreis in Mexico is niet compleet zonder een bezoek aan een aantal schitterende tempels. Het beroemdst zijn die van Chichén Itzá, die zijn gebouwd tijdens het hoogtepunt van de Mayacultuur. Niet voor niets is dit complex één van de zeven nieuwe wereldwonderen. De tempels van Palenque liggen verscholen in de jungle, waarbij sommige zelfs compleet zijn overwoekerd. In het omringende oerwoud wandel je langs kleine watervallen en verkoelende waterbronnen. Bij het schilderachtige Oaxaca ligt het fraaie Zapoteken-complex Monte Alban en ook de stad zelf is zeker een bezoek waard.

Ontmoeting met de inheemse bevolking en zwemmen in cenotes

Het hart van de Mayacultuur ligt vandaag de dag in San Cristóbal: een bergstad op 2300 meter hoogte, waar je kennismaakt met de inheemse bevolking in hun kleurrijke outfits. Vlakbij ligt het bijzondere inheemse dorp San Juan Chamula, waar je ziet hoe de Tzotzil-bevolking haar ceremonies uitvoert in de lokale kerk. Tijdens een reis door Mexico bewonder je ook de prachtige natuur. Uniek zijn de zogeheten cenotes op het schiereiland Yucatán. Deze grotten of poelen met water werden door de Maya's gezien als heilige plaatsen die dienden als ingang naar de onderwereld. Zij gebruikten de cenotes om offers te brengen, en vandaag de dag zijn ze populair om in te zwemmen.

Uitblazen op het strand

Een fijne manier om een rondreis in Mexico af te sluiten, is met een paar dagen strand. Genietend van de goudgele stranden en azuurblauwe zee in Playa del Carmen laat je al het moois dat je tijdens deze gevarieerde reis hebt gezien nog een keer de revue passeren. In een van de winkels langs Quinta Avenida koop je de laatste souvenirs en smul je van taco's, enchilada's en quesadilla's of een goed glas Mexicaans bier. Duikers en snorkelaars ontdekken hier een prachtige onderwaterwereld.