Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

De beste reistijd voor Mexico

Klimaat en weer in Mexico

Fascinerende culturen, mystieke tempels, heerlijk eten, idyllische stranden en een kleurrijke bevolking: Mexico heeft het allemaal. Je ontdekt dit veelzijdige land tijdens een prachtige rondreis of een relaxte strandvakantie. Hieronder lees je alles over de beste reistijd voor Mexico.

Tropische temperaturen in het zuiden

Veel van de culturele hoogtepunten en bezienswaardigheden liggen in het zuidelijke deel van Mexico, waar je geniet van tropische temperaturen van gemiddeld 30 graden Celsius. In de zomermaanden kan het kwik nog iets verder oplopen, met name op het schiereiland Yucatán. Dan valt ook de meeste regen. Tussen juni en november is het orkaanseizoen en wordt Yucatán nog wel eens getroffen. Daarom is de beste reistijd voor Mexico tussen december en april. Voor Yucatán geldt wel dat deze periode het hoogseizoen is, met veel toeristen.

Minder warm in Mexico-Stad

Een rondreis in Mexico begint in Mexico-Stad, een van de grootste metropolen op aarde. Er is een goed bewaard centrum vol koloniale gebouwen en het centrale plein Zócalo is met een oppervlakte van 240 bij 240 meter een van de grootste ter wereld. Hier staat ook de imposante kathedraal, die opvalt door de herkenbare Churrigueresque-stijl. Om een indruk te krijgen hoe groot Mexico-Stad is, beklim je de Torre Latinoamericana voor een duizelingwekkend uitzicht. Omdat Mexico-Stad ruim 2000 meter hoog ligt, is het hier minder warm dan aan de kust en kan het in de wintermaanden zelfs koud zijn. De beste reistijd voor Mexico om de hoofdstad te bezoeken is tussen november en april, omdat er dan nauwelijks regen valt.

Indrukwekkende Mayatempels

Veel rondreizen in Mexico staan in het teken van de indrukwekkende Maya- en Aztekencultuur en de schitterende tempels uit deze oude beschavingen. Het beroemdst zijn die van Chichén Itzá, een van de zeven nieuwe wereldwonderen. De tempels van Palenque liggen verborgen in de jungle, wat het complex een extra mysterieuze uitstraling geeft. Bij Oaxaca ligt het prachtige Zapotekencomplex Monte Alban en op een uur van Mexico-Stad bezoek je de grootste tempelstad van het land, Teotihuacán. Voor de tempels van Chichén Itzá en Palenque geldt dat de beste reistijd tussen december en maart is. Teotihuacán en Oaxaca bezoek je het best tussen november en april. Door de ligging in de jungle is Palenque minder makkelijk bereikbaar.

Overwinteren in Mexico

Mexico is een prima winterzonbestemming, want in de maanden december tot en met maart is het droog en zijn de temperaturen zeer aangenaam. In populaire badplaatsen als Cancún en Playa del Carmen is het dan wel drukker, omdat toeristen hier naartoe gaan tijdens de kerst- of voorjaarsvakantie. Beginnende en ervaren duikers raken betoverd door de kleurrijke onderwaterwereld rond Playa del Carmen, Cancún en het paradijselijke eiland Cozumel, bij zeetemperaturen van zo'n 28 graden. Aan de westkust van Mexico ligt Puerto Vallarta, waar je in de wintermaanden ook geniet van een strandvakantie bij prima temperaturen.

Op zoek naar wat anders?

De mooiste bezienswaardigheden van Mexico 
Beklim de Piramide van de Zon in Teotihuacán, proef het traditionele drankje ‘pulque’, kijk in de stomende diepte van een vulkaankrater en laat je toezingen door de Mariachis in Guadalajara.
Alles voor je vakantie naar Mexico 
We helpen je graag op weg met alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke en onbezorgde vakantie naar Mexico.

Speciaal voor jou geselecteerd

Nu10%korting
Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Makkelijk je vakantie boeken en wereldwijd snel en veilig betalen. Nu het eerste jaar 50% korting op de Gold Card.