Bezienswaardigheden Mexico

Alleen voor de Chichén Itzé, één van de zeven nieuwe wereldwonderen, is Mexico al het bezoeken waard. Maar naast deze indrukwekkende Mayastad kent Mexico nog veel meer bezienswaardigheden, die ook allemaal het bezoeken waard zijn. Aan welke van onderstaande bezienswaardigheden in Mexico zou jij het liefst een bezoekje brengen?

De Riviera Maya

Langs de kustlijn van Mexico vind je de Riviera Maya. De Riviera Maya staat niet alleen bekend op zijn witte stranden en heldere blauwe zee, maar ook door de vele Maya bouwwerken die in de omgeving te vinden zijn. De bekendste van deze Maya tempels is de Tulum. De bekendste badplaats is Playa Del Carmen. Dit rustige visserdorpje is uitgegroeid tot een waar toeristenoord in Mexico. Voor de kust van Playa del Carmen vind je het op één na grootste rif ter wereld, een spot die je als snorkelaar of duiker absoluut niet mag overslaan.

Chichén Itzá 

Wat je absolúút niet mag overslaan tijdens een rondreis door Mexico is de Chichén Itzá. Eén van de zeven nieuwe wereldwonderen en het toppunt van je rondreis door Mexico. Chichén Itzá was één van de belangrijkste steden van de Maya's. In deze stad vind je  onder andere de Piramide van Kukulcán. Deze Maya stad is pas in de negende eeuw tot bloei gekomen en daardoor is hij nog goed in tact gebleven. Waan jezelf in de wereld van de Maya's en beleef de rijke geschiedenis van dit land.

Tulum

Bij de Riviera Maya vind je Tulum, een oude Maya stad. Tulum ligt op een klip boven het witte zandstrand en de turkooizen zee en hierdoor is het een plaatje om te bezichtigen. Het in de jaren 1000 gestichte Tulum is de enige Maya stad die zich aan zee bevindt. Ook erg leuk om te bezoeken is het nabijgelegen stadje Tulum, een erg gezellig en typisch Mexicaans dorp waar je even heerlijk doorheen kunt slenteren om het dagelijkse Mexicaanse leven te proeven. 

Zócalo

Het grootste plein in Mexico City, Zócalo is een begrip voor Mexicanen. Op dit plein komen zij graag samen en het is het middelpunt van het levendige Mexico City. Zócalo is één van de grootste pleinen in de wereld en is een belangrijke ontmoetingsplek voor Mexicanen, zij vieren hier graag festivals en hier worden ook de meeste demonstraties gehouden. Het enige object wat op het plein staat is een enorm grote, indrukwekkende Mexicaanse vlag.

Cobá

De voormalig precolumbiaanse Mayastad Cobá is voor veel toeristen het hoogtepunt van hun rondreis door Mexico. Deze ruïne is een mooie weerspiegeling van de Mayacultuur en laat gegarandeerd een blijvende indruk achter. Cobá kan gezien worden als één van de oudste Mayasteden en groeide uit tot één van de meest invloedrijkste en machtigste Mayasteden. De bouwstijl die is gebruikt bij deze tempel is anders dan bij de andere Maya tempels en is erg bijzonder.

Rondreizen Mexico boeken bij ANWB ledenreizen

Kun je na het lezen van dit artikel niet wachten om Mexico met eigen ogen te zien? Boek je rondreis bij de ANWB, veilig, vertrouwd en met veel extra's voor leden! Je boekt je reis direct bij ANWB ledenreizen. Benieuwd naar ons aanbod?

Bekijk alle rondreizen naar Mexico

Vakanties naar Mexico FOX Verre Reizen

Bekijk ook het reisaanbod van onze reisdochter FOX voor een vakantie naar Mexico.

  • Ruim 300 verre rondreizen
  • Volledig verzorgd
  • Voor iedere reiswens een passende reis
  • Kwaliteit en betrouwbaarheid van de ANWB
  • 20 jaar ervaring

Vakantie Mexico