Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Een zonnige vakantie in Agadir

Agadir is een van de bekendste badplaatsen in Marokko, met 10 kilometer aan zandstrand en een gezellige haven met restaurants en boetieks. Geniet van een zonnige vakantie in Agadir en dompel jezelf onder in de bijzondere Marokkaanse cultuur. In Agadir schijnt driehonderd dagen per jaar de zon, het eten is er lekker en de bevolking gastvrij. Eigenlijk is er geen reden om niet te gaan.

Op zoek naar wat anders?

De mooiste bezienswaardigheden van Marokko 

Het mystieke Marokko. Van geurige souks en smalle kronkelende straatjes tot de grootsheid van de oneindige zandvlaktes van de Sahara.

Auto huren op vakantie

Huur een auto op je vakantiebestemming met extra voordeel als ANWB-lid. Via de ANWB mag je bij Sunny Cars gratis wijzigen en annuleren tot 4 uur voor vertrek. Zo kan je zorgeloos met een huurauto op pad.

Speciaal voor jou geselecteerd

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Dwaal door de straten en bezoek de soek

Een vakantie in Agadir biedt alle mogelijkheid om de stad te ontdekken. Wandel door de smalle straten waar Marokkaanse steden om bekend staan en laat je verrassen door de bijzondere architectuur voor een bezoek aan de soek. Deze markt is de plek voor mooie souvenirs, van aardewerk en gekleurde dienbladen tot de lekkerste specerijen. Wil je meer weten over de geschiedenis van de omgeving? Breng dan een bezoek aan het Musée du Patrimoine Amazigh, waar je kennismaakt met de tradities van de berbers, de oorspronkelijke bewoners van Marokko.

Een gezellige avond uit

In 1960 werd de bevolking van Agadir opgeschrikt door een zware aardbeving (5.8 op de schaal van Richter). Door deze aardbeving zijn veel historische gebouwen verwoest en moest de stad helemaal opnieuw opgebouwd worden. Tijdens een vakantie in Agadir kom je daarom vooral moderne gebouwen en trekpleisters tegen, zoals de Mohamed V Moskee met de mooie toegangspoort en het nieuwe stadhuis in het centrum van de stad. Naast verwoesting bracht de aardbeving ook de kans om de stad te moderniseren en kwam in Agadir onder andere de mooiste golfbaan van Marokko, een luxe boulevard met hotels en ruimte voor een bruisend nachtleven. Bezoek na een dag op het strand de restaurants aan de boulevard en geniet van de lokale keuken en een gezellige avond uit.

Ontdek de Kasba van Agadir

Een historisch gebouw dat wel bewaard is gebleven, ondanks de aardbeving, is de Kasba van Agadir. De Kasba is een van de mooiste bezienswaardigheden in de stad en mag tijdens een vakantie in Agadir zeker niet overgeslagen worden. Kasba’s werden gebruikt om steden en hun inwoners te verdedigen en waren in bijna ieder nederzetting in Marokko te vinden. Wandel de heuvel op richting de Kasba, bewonder vanaf 236 meter hoogte de Atlantische Oceaan en de ruïnes van de oude citadel. De Kasba van Agadir werd in 1540 gebouwd door Mohammed Ech-Cheikh en was bedoeld om de stad te beschermen tegen de Portugezen.