Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Alles voor je vakantie naar Marokko

Bereid je vakantie naar Marokko goed voor en lees meer over de benodigde reisdocumenten en welke douaneregels er gelden. Verdiep je in oude medina's van de vier koningssteden: Fes, Marrakech, Meknès en Rabat. Of bezoek het beroemde plein Djemaa el Fna in Marrakech waar je lokale producten koopt en tal van straatartiesten bewonderd. Ga voor een rondreis langs de historische steden of kies een jeeptour door het indrukwekkende Atlasgebergte. Hier vind je alles voor jouw vakantie naar Marokko.

Zien en doen in Marokko

De mooiste bezienswaardigheden van Marokko 
Het mystieke Marokko. Van geurige soeks en smalle kronkelende straatjes tot de grootsheid van de oneindige zandvlaktes van de Sahara.
De mooiste bezienswaardigheden van Rabat 
Zelden zag je zo’n prachtig praalgraf als het Mausoleum van Mohammed V in de Marokkaanse hoofdstad Rabat. En dat een incompleet bouwwerk toch indrukwekkend kan zijn, bewijst de Hassantoren.
Alle inspiratie voor Marokko 

Zin om je onder te dompelen in alles wat Marokko te bieden heeft? Droom weg bij deze tips.

Speciaal voor jou geselecteerd

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Pechhulp in het buitenland 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Vakantie in Marokko

In de prachtige koningssteden Marrakech, Fes, Meknès en Rabat met hun kleurrijke markten, fraaie historische gebouwen en sfeervolle medina's kijk je je ogen uit tijdens een vakantie in Marokko. Laat je inspireren tijdens een onvergetelijke reis door dit Noord-Afrikaanse land.

Bereid je reis naar Marokko goed voor

Ga je zelf op pad in een (huur)auto tijdens je vakantie in Marokko? De doorgaande tweebaanswegen zijn over het algemeen goed onderhouden. De grote steden zijn onderling verbonden door tolwegen. De gravelwegen in het Atlas- en Rifgebergte zijn bochtig, steil en veelal gevaarlijk smal. in de Sahara is een terreinvoertuig met vierwielaandrijving een must.

Vakantie in Marokko: tips en bezienswaardigheden

De eeuwenoude medina's in de vier koningssteden zijn stuk voor stuk bezienswaardigheden. Of bezoek de verscheidene musea, medressen, moskeeën en prachtig versierde paleizen vol mozaïeken. In de medina van Fes vind je bijzondere leerlooierijen en verscheidene fonteinen. Ook in Essaouira en Asilah vind je prachtige medina's vol moderne kunstgaleries. In Safi wandel je langs een imposant Portugees fort en bij Ouarzazate maak je kennis met de kashba's: woestijnforten opgetrokken uit leem.

Bekijk het reisaanbod naar Marokko

Kun je niet wachten om het mystieke Marokko te ontdekken? Maak dan een groepsrondreis langs alle bezienswaardigheden. Ontdek de boeiende koningssteden, reis langs afwisselende steden en landschappen of trek met een jeep door de uitgestrekte duinen van de Sahara.