Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Wat is de beste reistijd voor Marokko?

De beste reistijd voor Marokko hangt vooral af van het weer en klimaat in de regio die je bezoekt. Daarnaast is het ook belangrijk na te denken over de activiteiten die je tijdens je vakantie onderneemt en welke weersomstandigheden daar het beste bij passen. Denk na over de drukte in steden of de temperaturen tijdens een sportieve tocht door de woestijn. Voor iedere reis naar Marokko is er een beste reistijd, afhankelijk van je eigen wensen en behoeften. Zet daarom van tevoren op een rijtje wat je allemaal gaat doen en bepaal vervolgens de beste reistijd voor jouw vakantie naar Marokko.

Weer en klimaat in Marokko

Een belangrijke factor voor het bepalen van de beste reistijd voor Marokko is het weer en klimaat. Een deel van het land, de kustregio van West-Sahara, heeft een woestijnklimaat, waardoor het hier vrijwel altijd warm en droog is, terwijl het in het noordelijke deel van Marokko vaker regent dan in Nederland. Naar Noord-Marokko, met steden als Fes en Casablanca, reis je daarom het beste af van half mei tot eind oktober, zodat je het minste last hebt van gure weersomstandigheden. Wil je op vakantie in het binnenland van Marokko? Houd dan rekening met temperaturen van boven de 40 graden Celsius tijdens de zomermaanden. In het Atlasgebergte zijn de temperaturen tijdens deze maanden een stuk aangenamer en ligt de temperatuur zo rond de 25 graden. Ideaal voor een fietstocht of wandeling door dit veelzijdige gebied.

Unieke activiteiten: wat is de beste reistijd?

Wie naar Marokko afreist voor een specifieke activiteit gebruikt meestal een andere manier om de beste reistijd voor Marokko te bepalen. Zo is een overnachting in de woestijn het leukst in de maanden april, mei en oktober. Tussen mei en september wordt het hier te warm en is een tocht door de woestijn met kamelen niet aan te raden. Wil je een bezoek brengen aan Marrakesh? Kom dan in de maanden september tot mei, om de ergste drukte en hitte te vermijden. Tijdens de zomermaanden is het in de stad vaak extreem warm en droog, wat voor de meeste Nederlanders niet erg prettig is. Ook is het tijdens deze maanden minder druk in de stad en heb je meer ruimte om bezienswaardigheden rustig te bekijken.

Op zoek naar wat anders?

De mooiste bezienswaardigheden van Marokko 
Het mystieke Marokko. Van geurige soeks en smalle kronkelende straatjes tot de grootsheid van de oneindige zandvlaktes van de Sahara.

Speciaal voor jou geselecteerd

Nu10%korting
Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Makkelijk je vakantie boeken en wereldwijd snel en veilig betalen. Nu het eerste jaar 50% korting op de Gold Card.