Naar artikel

Wat is de beste reistijd voor Marokko?

De beste reistijd voor Marokko hangt vooral af van het weer en klimaat in de regio die je bezoekt. Daarnaast is het ook belangrijk na te denken over de activiteiten die je tijdens je vakantie onderneemt en welke weersomstandigheden daar het beste bij passen. Denk na over de drukte in steden of de temperaturen tijdens een sportieve tocht door de woestijn. Voor iedere reis naar Marokko is er een beste reistijd, afhankelijk van je eigen wensen en behoeften. Zet daarom van tevoren op een rijtje wat je allemaal gaat doen en bepaal vervolgens de beste reistijd voor jouw vakantie naar Marokko.

Weer en klimaat

Een belangrijke factor voor het bepalen van de beste reistijd voor Marokko is het weer en klimaat. Een deel van het land, de kustregio van West-Sahara, heeft een woestijnklimaat, waardoor het hier vrijwel altijd warm en droog is, terwijl het in het noordelijke deel van Marokko vaker regent dan in Nederland. Naar Noord-Marokko, met steden als Fes en Casablanca, reis je daarom het beste af van half mei tot eind oktober, zodat je het minste last hebt van gure weersomstandigheden. Wil je op vakantie in het binnenland van Marokko? Houd dan rekening met temperaturen van boven de 40 graden Celsius tijdens de zomermaanden. In het Atlasgebergte zijn de temperaturen tijdens deze maanden een stuk aangenamer en ligt de temperatuur zo rond de 25 graden. Ideaal voor een fietstocht of wandeling door dit veelzijdige gebied.

Unieke activiteiten: wat is de beste reistijd?

Wie naar Marokko afreist voor een specifieke activiteit gebruikt meestal een andere manier om de beste reistijd voor Marokko te bepalen. Zo is een overnachting in de woestijn het leukst in de maanden april, mei en oktober. Tussen mei en september wordt het hier te warm en is een tocht door de woestijn met kamelen niet aan te raden. Wil je een bezoek brengen aan Marrakesh? Kom dan in de maanden september tot mei, om de ergste drukte en hitte te vermijden. Tijdens de zomermaanden is het in de stad vaak extreem warm en droog, wat voor de meeste Nederlanders niet erg prettig is. Ook is het tijdens deze maanden minder druk in de stad en heb je meer ruimte om bezienswaardigheden rustig te bekijken.

Bekijk hier alle reizen naar Marokko

Op zoek naar wat anders?

De mooiste bezienswaardigheden van Marokko

De mooiste bezienswaardigheden van Marokko

Het mystieke Marokko. Van geurige soeks en smalle kronkelende straatjes tot de grootsheid van de oneindige zandvlaktes van de Sahara.

Speciaal voor jou geselecteerd

Pechhulp in het buitenland
Vanaf8,35per maand

Pechhulp in het buitenland

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.
Shop alles voor je vakantie
Shop nu

Shop alles voor je vakantie

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.
ANWB Reisverzekering
Nu10%korting

ANWB Reisverzekering

Met de doorlopende reisverzekering van de ANWB kun je erop vertrouwen dat alles écht goed geregeld is.
ANWB Creditcard
vanaf16.-per jaar

ANWB Creditcard

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!