Naar artikel

Alles voor je vakantie naar Luxemburg

Bereid je goed voor op je vakantie naar Luxemburg met praktische informatie en inspiratie. Alle wegen zijn tolvrij voor privévoertuigen, een fijn vooruitzicht als je reist met de auto. Ontdek de mooiste plekken tijdens een vakantie in Luxemburg: wandel door de Ardennen langs de rotsformaties van Petit Suisse en bewonder de burchtdorpen met abdijen. Boek een meerdaagse rondreis of ga voor een stedentrip naar Luxemburg-stad. Vind hier alle informatie en inspiratie voor jouw vakantie naar Luxemburg.

De 8 mooiste bezienswaardigheden van Luxemburg 
Geniet van de Luxemburgse Ardennen, bezoek het MUDAM en voel je de koning te rijk in de vallei van zeven kastelen in Eisch.

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Het hele jaar door goed verzekerd met de ANWB Reisverzekering. 24/7 hulp en 5% korting voor leden.

Pechhulp in het buitenland 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Vakantie in Luxemburg

Ingeklemd tussen België, Frankrijk en Duitsland ligt het Groothertogdom Luxemburg. Groot is het allesbehalve, maar wel een welvarend land met een rijke geschiedenis, getuige de vele kastelen en vestingen.

Goed voorbereid naar Luxemburg

Een gevarendriehoek en reflecterend veiligheidsvest moet je verplicht in je (huur)auto hebben en rijden zonder veiligheidsgordel levert je een boete op van 49 euro of meer. Dit, en nog veel meer praktische informatie hebben we voor je op een rijtje gezet, zodat je goed voorbereid aan je vakantie naar Luxemburg begint.

Zien en doen in Luxemburg

Luxemburg is een waar wandelparadijs. Vele wandelroutes doorkruisen het hele land. In het noorden loop je in de uitlopers van de Ardennen en in het oosten stap je langs de wijngaarden in de vallei van de Moezel. Sprookjesachtige kastelen vind je onder andere bij Vianden en Bourscheid. Een van de belangrijkste bezienswaardigheden van het land ligt in de hoofdstad: de kazematten van Luxemburg. Een ondergronds verdedigingswerk dat sinds 1994 op de werelderfgoedlijst staat.

Ontdek alle reizen naar Luxemburg

Luxemburg is meer dan een tussenstop waar je goedkoop tankt. Zo vind je er vele fraai gelegen campings, zowel voor rustzoekers als voor families met kinderen. Je zit zo in Luxemburg-stad voor een stedentrip, of maak van je vakantie in Luxemburg een mini-roadtrip langs prachtige natuur (Mullerthal, Ösling) en historische plaatsen (Vianden, Echternach).