Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Alles voor je vakantie naar Hongkong

Het startpunt van jouw vakantie naar Hongkong. Lees over de praktische info ter plaatse en welke reisdocumenten je nodig hebt. Ontdek de mooiste bezienswaardigheden, zoals de 552 meter hoge berg Victoria Peak op Hongkong Island. Bezoek het Po Lin-klooster en het bronzen Tian Tan Boeddha-beeld op het eiland Lantau. Of spot reuzenpanda’s in dierentuin Ocean Park. Boek een privé rondreis of groepsrondreis door China en verleng je reis met een bezoek aan Hongkong. Hier vind je alles voor jouw vakantie naar Hongkong.

De leukste bezienswaardigheden van Hongkong 
Wandel over het Wisdom Path op het groene Lantau Island, ervaar Disneyland op zijn Chinees en geniet vanaf de Avenue of the Stars van de overweldigende licht- en muziekshow tijdens de Symphony of Lights.
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Speciaal voor jou geselecteerd

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Vakantie in Hongkong

Alles wat je ziet en ervaart is groots en indrukwekkend tijdens je vakantie in Hongkong. De stad is een bezienswaardigheid op zich. De bedrijvigheid, de wolkenkrabbers, de neonverlichting: overal waar je om je heen kijkt, zie je wel iets spectaculairs. Daarnaast vind je ook tempels, mangrovebossen en vlindertuinen in Hongkong. Laat je verrassen door deze stad vol bijzondere attracties.

Geniet van de mooiste vergezichten vanaf het hoogste punt van Hongkong

Vanaf de 552 meter hoge Victoria Peak heb je een geweldig uitzicht over de skyline van de stad. De mooiste vergezichten heb je op het panoramaterras van de Peak Tower, waar je ook winkels en restaurants vindt. De weg naar dit hoogste punt toe is net zo leuk. Met de Peak Tram bereis je een kabelspoorweg van zo'n 1,4 kilometer, waarbij je soms zo steil opstijgt dat de wolkenkrabbers scheef lijken te staan.

Bewonder de reusachtige boeddha bij het klooster tijdens je vakantie in Hongkong

De Chinezen hechten grote waarde aan het boeddhisme. Op het 520 meter hoge plateau Ngong Ping ligt het klooster Po Lin. Het bestaat uit een boeddhistisch klooster en een tempel. Het is fascinerend om te zien hoeveel wierook de bezoekers branden om een offer te brengen aan hun goden. Nog majestueuzer dan de tempel zelf is het gigantische Boeddhabeeld van 34 meter hoog dat er tegenover staat, de Tian Tan Boeddha.

Leer alles over de ecosystemen van Hongkong

Het Wetland Park laat je een verrassend andere kant van de stad zien. Het is een park van 60 hectare groot waar je alles leert over de ecosystemen van Hongkong. In het park leven vogels, amfibieën, vissen en vlinders. Daarnaast bewoont de zoutwaterkrokodil pui pui het park. Er is ook een overdekt deel met verschillende galerijen, 3D-illusies en een bioscoop.