Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Alles voor je vakantie naar China

Alle informatie overzichtelijk bij elkaar, speciaal voor je vakantie naar China. Lees over de belangrijke luchthavens en tips voor het huren van een auto. Verdiep je in de mooiste bezienswaardigheden, zoals de Chinese Muur die tot de zeven wereldwonderen behoort, de paleizen en tempels van de Verboden Stad in Beijing en het beroemde Terracottaleger in Xi’an. Maak een keuze uit de vele rondreizen langs de hoogtepunten van het land. Vind hier alle informatie en inspiratie voor jouw vakantie naar China.

Speciaal voor jou geselecteerd

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Vakantie in China

China is een enorm land vol contrasten en bijzondere bezienswaardigheden. Ga op avontuur in dit veelzijdige land en laat je verrassen door plekken zoals het Himalayagebergte en het bruisende Peking.

Bereid je vakantie in China goed voor

Een vakantie in China vergt de nodige voorbereiding. Zo heb je bij aankomst in China een geldig paspoort met visum nodig en moet je paspoort ten minste zes maanden geldig zijn wanneer je het land binnenkomt. Daarnaast moet het paspoort minimaal twee lege visumpagina’s hebben, zodat er genoeg ruimte is voor de benodigde documentatie. Reis je via een land waar gele koorts heerst? Dan is een vaccinatiebewijs met inenting tegen gele koorts verplicht. Ook kan het zijn dat gevraagd wordt om toegang tot je mobiele telefoon.

Vakantie in China: tips en bezienswaardigheden

China is zo groot dat je het hele land nooit in één vakantie kunt bekijken. Kies daarom een bepaalde regio, zoals de dunbevolkte Gobiwoestijn, het Himalayagebergte of het gebied rondom de Gele Zee en ga daar op ontdekkingstocht. Bezoek je liever een grote stad? Dan is de hoofdstad Peking een aanrader, met iconische tempels als de Confuciustempel, de Verboden Stad en de Tempel van de Hemel, maar ook een bruisend nachtleven.

De perfecte vakantie voor iedereen

Wie kiest voor een reis naar China heeft talloze mogelijkheden: van een verblijf in een luxe resort waar je op je wenken bediend wordt tot een avontuur met de auto door de woestijn of bergen. Bedenk welke reis het beste bij jou past en ga op pad.