Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Een rondreis door China vol historie en cultuur

Een actieve en afwisselende rondreis door China biedt, naast miljoenensteden, indrukwekkende gebouwen en mensenmassa's, bijzonder natuurschoon en heerlijke authentieke gerechten. Per bus, trein, vliegtuig, fiets of te voet doorkruis je dit bijzondere land. Beklim de Chinese Muur, struin door het bruisende Hongkong of vaar over de rivier Yangtze. Weinig plekken zijn zo intrigerend als China.

Op zoek naar wat anders?

Alles voor je vakantie naar China 
We helpen je graag op weg met alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke en onbezorgde vakantie naar China.

Speciaal voor jou geselecteerd

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Bewonder het omvangrijke Terracottaleger

Doodstil staan ze naast elkaar, de achtduizend strijders van Xi'an. De duizenden levensgrote, handgemaakte beelden uit de Qin-dynastie vormen een van de belangrijkste archeologische vondsten wereldwijd. Circa 2000 jaar geleden werd dit omvangrijke Terracottaleger voor keizer Qin Shi Huang vervaardigd, zodat hij beschermd werd in het hiernamaals. Nog altijd ligt het grootste gedeelte van de duizenden soldaten, strijdwagens en paarden onder de grond, maar als toerist kun je al een aardig voorproefje krijgen van de enorme mankracht die noodzakelijk was bij de bouw van dit mausoleum.

De Chinese Muur bij Beijing

Wie China zegt, denkt aan de Chinese Muur, oftewel de Grote Muur. Dit indrukwekkende bouwwerk loopt midden door de meest prachtige landschappen van China. Van de reusachtige bergen rond Beijing tot de stranden aan de Gele Zee. Tijdens een beklimming over de muur bewonder je de erfenis van een van de machtigste dynastieën van China. Breng vervolgens een bezoek aan de imposante hoofdstad Beijing. Wandel naar het enorme paleizencomplex van de Verboden Stad. Dit gigantische complex vormt het hart van Beijing. Voor sfeervolle winkels, galeries met antiek en goede restaurants wandel je naar de straten Dazhalan en Liulichang. Bestel in een restaurant de beroemde lokale lekkernij, de Peking eend.

Varen over de rivier Yangtze

Van een van de drukste steden reis je tijdens je rondreis door China naar de serene en idyllische omgeving van de rivier Yangtze. Het bergachtige landschap met het kalme water is een van de mooiste landschappen die je in China tegenkomt. De kleuren van de natuur wisselen per seizoen. Van sneeuwwit in de winter, donkergroen in de zomer tot feloranje in de herfst. De beste manier om de rivier te ervaren, is door middel van een boottocht op het water. Vergeet ook niet de Drie Kloven Sam te bezoeken.

De wolkenkrabbers van Shanghai

Voor immense wolkenkrabbers en bijzondere architectuur ben je tijdens je rondreis door China in Shanghai op de juiste plek. De reusachtige skyline van de stad met circa 25 miljoen inwoners wordt afgewisseld met eeuwenoude tempels in authentiek Chinese tuinen. Bezoek de oude wijken en straatjes van de wijk Puxi of trek naar de futuristische wolkenkrabbers in Pudong. Wellicht het meest imposant zijn de koloniale gebouwen aan de Bund-promenade. Deze Europese architectuur ligt verscholen achter de hoogbouw die de rest van Shanghai karakteriseert.