Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Geniet tijdens een zonovergoten vakantie naar Havana

Tijdens jouw vakantie naar Havana dompel je jezelf helemaal onder in het ontspannen Cubaanse ritme. Het bruisende Havana heeft voor ieder wat wils. Bewonder culturele bezienswaardigheden en de kleurrijke historische gebouwen in Havana Vieja, geniet van een verfrissende mojito in een van de sfeervolle bars en kom meer te weten over de lokale geschiedenis in interessante musea.

Op zoek naar wat anders?

De meest bijzondere bezienswaardigheden van Havana 
Het bruisende Havana bulkt van de kleurrijke huizen, klassieke oldtimers en historische gebouwen. Hier heeft Ernest Hemingway zijn stempel gedrukt en achtervolgen de swingende klanken van de salsa je overal.

Speciaal voor jou geselecteerd

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

Nu10%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Pechhulp in het buitenland 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Stadswandeling door Havana Vieja

De Cubaanse hoofdstad is in te delen in drie verschillende stadsdelen: Havana Vieja, Centro Havana en Vedado. Havana Vieja is het historische centrum dat mooi gerestaureerd is. Tijdens je vakantie naar Havana is het aan te raden om een stadswandeling te maken door de fotogenieke kleurrijke straten, langs het Plaza Franciscus de Asis, Plaza Vieja en Plaza de la Cathedral. Neem ook zeker een kijkje bij het iconische Ambos Mundos Hotel, waar de beroemde schrijver Ernest Hemingway gewoond heeft.

Bezienswaardigheden in Havana

Er is een groot aantal interessante bezienswaardigheden te bezoeken in Havana, waaronder de gigantische Catedral de San Cristóbal de la Habana op het plein Plaza de la Catedral. Dit bouwwerk is een van de grootste kerken van de stad. Het is interessant dat religie op het eiland wordt toegestaan ondanks het socialistische karakter van Cuba. Zo'n 40 procent van de Cubanen geeft aan katholiek te zijn. Beklim de kerktoren voor een prachtig uitzicht over Havana en de omgeving. Genieten van de zon doe je in het groene Parque de las Estaciones.

Interessante musea in Havana

Het is erg leuk om een rondleiding te volgen door het kleine rummuseum van Havana Club. De rum wordt wereldwijd veel gedronken, en je ziet hier hoe de drank gemaakt wordt. Bovendien kun je na afloop verschillende soorten proeven en kopen. Het Museo de la Revolución is gevestigd in het vroegere presidentiële paleis. Hier wordt het verhaal verteld van de succesvolle revolutie, een van de meest belangrijke historische momenten van Cuba.