Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

De beste reistijd om China te bezoeken

Klimaat en weer in China

Of je nu wandelt in Beijing, de Chinese Muur beklimt, onderweg bent naar het Terracottaleger of het binnenland van China wilt ontdekken: het is wel zo prettig om met goed weer te reizen. Door de grootte van het land wisselt de beste reistijd voor China nogal per regio. In het noorden heerst bijvoorbeeld een sterk landklimaat, terwijl het zuiden over een subtropisch klimaat beschikt. Hoewel je China over het algemeen het hele jaar door kunt bezoeken, zijn de lente en herfst de beste reistijden om naar China af te reizen. In deze periode is de temperatuur aangenaam en valt er over het algemeen minder regen. De zomermaanden zijn ook een goede tijd om naar China te reizen, alleen zijn de temperaturen dan aanzienlijk hoger.

Het landklimaat van Noord-China

De beste reistijd voor China hangt sterk af van de klimaatzone die je bezoekt. In het noorden ondervind je bijvoorbeeld het landklimaat. De wintermaanden zijn droog en koud, met temperaturen van rond de 10 graden Celsius. In Beijing kan zelfs sneeuw vallen. Bovendien voelt het nog kouder aan door een gure wind uit het noorden. De zomers daarentegen zijn warm met 40 graden. Door de combinatie met een hoge luchtvochtigheid voelt dat niet altijd prettig aan.

De regen in het oosten van China

Het oosten van China staat bekend om de vele neerslag die hier valt, in ieder geval meer dan in de andere delen van het land. Vaak valt de regen ofwel in de ochtend, ofwel aan het einde van de middag. Bovendien duren de buien meestal maar een uur. Gemiddeld is het 10 graden in de wintermaanden, en loopt het kwik in de zomer op tot circa 30 graden.

Het subtropische klimaat van Zuid-China

In het zuiden van China geniet je van het aangename subtropische klimaat, met tijdens de wintermaanden temperaturen tussen de 22 en 24 graden en in de zomer temperaturen van 30 graden. Tijdens deze periode regent het ook meer. Veelal gaat het dan om enkele uren een bui in de namiddag. Een paraplu is dan ook geen overbodige luxe.

Op zoek naar wat anders?

De mooiste bezienswaardigheden van China 
China, het land van de rijzende draak is enorm veelzijdig. Van moderne wereldsteden als Shanghai en Hongkong, tot traditionele dorpen als Pingyao. Een landschap versierd met eindeloze rijstvelden en grillige bergpieken.

Speciaal voor jou geselecteerd

Nu10%korting
Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Makkelijk je vakantie boeken en wereldwijd snel en veilig betalen. Nu het eerste jaar 50% korting op de Gold Card.