Zoek een camping nabij Rome

Zoek een camping nabij Rome

Vakantie vol cultuur, kamperen nabij de stad en het strand en uitstapjes in de natuur: in de regio Lazio ligt het allemaal voor het oprapen.

Alle campings

Kamperen bij Rome

Een camping vinden in de nabijheid van Rome is niet zo moeilijk: zowel net binnen de ringweg als erbuiten vind je campings die ideaal gelegen zijn voor een bezoekje aan de stad.

Soorten campings

Wil je tijdens je kampeervakantie een bezoek brengen aan de stad Rome? Een prima combinatie: voor de meeste campings geldt dat ze beschikken over een handige bus- of pendeldienst die je regelrecht naar het centrum van de stad brengt. Liever iets verder weg kamperen van de drukte van de grote stad? In de regio Lazio, waar Rome in ligt, vind je bijvoorbeeld ook campings aan het schitterende meer van Bracciano. Belangrijk is wel dat je voor Rome en omgeving op tijd boekt in het hoogseizoen.

Beste reistijd

In het hoogseizoen is de stad Rome een drukte van jewelste, en daarnaast kan het in de zomer door de hoge temperaturen (juli en augustus gemiddeld 30 graden) en smog behoorlijk benauwd worden. De beste periode voor een bezoek aan Rome is dan ook de lente of herfst. Door het Middellandse Zeeklimaat is de temperatuur in deze periodes van het jaar zeer aangenaam voor een stedentrip.

Ben je cultuurliefhebber die graag een museum of monument bezoekt? Houd dan de ‘Settimana della Cultura’ in de gaten: een soort ‘Week van Cultuur’ (meestal tien dagen) waarin je allerlei musea en monumenten gratis kunt bezoeken. Dit evenement vindt meestal plaats in april. Zo kun je bijvoorbeeld gratis het Colosseum, de de Musei Capitolini, het Palazzo Massimo alle Terme en de Crypta Balbi bezoeken.

Route naar Rome

Er zijn natuurlijk meerdere wegen die naar Rome leiden… maar de kortste route naar Midden- en Zuid-Italië loopt via Basel - Sint Gotthardtunnel - Milaan. Wie met de auto vanaf Amsterdam naar Rome wil rijden, rijdt zo’n 1.650 kilometer heen en 1.650 terug – de benzinekosten bedragen hierbij rond de 500 euro.

Het wegennet in Italië is goed onderhouden en daar betaal je dan ook tol voor. Maar ook al zijn de meeste grote wegen tolwegen, je kunt proberen deze tolwegen zoveel mogelijk te vermijden door dit in te voeren in je navigatiesysteem.

Bereid je route voor

Let op: om luchtvervuiling tegen te gaan hebben veel Italiaanse steden een milieuzone ingesteld, de zogenoemde Zona a Traffico Limitato (ZTL). Dit geldt ook voor Rome: in de stad strekt de ZTL zich uit over het historische centrum en enkele aangrenzende wijken. 

Meer over milieuzones in Italië

Top campings bij Rome

Camping Village Fabulous

Camping Village Fabulous

 • 12 km vanaf de zee
 • Buitenzwembad met waterglijbaan
 • Meer dan 50 uur animatie per week
   

Bekijk deze camping

International Glamping Lago di Bracciano

International Glamping Lago di Bracciano

 • Gelegen aan een meer
 • Diverse excursieprogramma's
 • Binnen 40 min. in Rome
   

Bekijk deze camping

Roma Camping

Roma Camping

 • Stadscamping aan rand van Rome
 • Buitenzwembad
 • Busdienst naar Vaticaanstad & luchthaven
   

Bekijk deze camping

Camping Internazionale di Castel Fusano

Camping Internazionale di Castel Fusano

 • Diverse accommodaties te huur
 • Bij zee met strand
 • Honden altijd toegelaten
   

Bekijk deze camping

Camping Village Flaminio

Camping Village Flaminio

Bekijk deze camping

Camping Roma Flash

Camping Roma Flash

 • Fraai gelegen
 • Ideaal voor families met kinderen
 • Strand bij meer
   

Bekijk deze camping

Tips voor je vakantie in Rome

Vier je vakantie in Rome

Vier je vakantie in Rome

Vakantie vol cultuur, overnachten in of nabij de stad en het strand en uitstapjes in de natuur: in de regio Lazio ligt het allemaal voor het oprapen.

Bezienswaardigheden in Rome

Bezienswaardigheden in Rome

Naar huis gaan zonder op het Piazza Navona te zijn geweest kan echt niet. En dat geldt voor meer. Tien tips voor de Must Sees van Rome. Andiamo!