Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Kamperen bij Rome

Vakantie vol cultuur, kamperen nabij de stad en het strand en uitstapjes in de natuur: in de regio Lazio ligt het allemaal voor het oprapen.

Bekijk campings 

Kamperen bij Rome

Een camping vinden in de nabijheid van Rome is niet zo moeilijk: zowel net binnen de ringweg als erbuiten vind je campings die ideaal gelegen zijn voor een bezoekje aan de stad.

Tips voor je vakantie in Rome

Vier je vakantie in Rome 

Vakantie vol cultuur, overnachten in of nabij de stad en het strand en uitstapjes in de natuur: in de regio Lazio ligt het allemaal voor het oprapen.

Bezienswaardigheden in Rome 

Naar huis gaan zonder op het Piazza Navona te zijn geweest kan echt niet. En dat geldt voor meer. Tien tips voor de Must Sees van Rome. Andiamo!

Speciaal voor jou geselecteerd

Nu10%korting
Pechhulp in het buitenland 

Met Wegenwacht® Europa Service krijg je ook in het buitenland altijd hulp in het Nederlands van onze Alarmcentrale.

ANWB Caravanverzekering 

Compleet verzekerd met standaard laag eigen risico en 5% korting voor leden.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga onbezorgd op reis met de doorlopende reisverzekering van de ANWB. Hulp en advies in het buitenland én je bagage en medische kosten verzekerd.

Shop nu
Shop alles voor op de camping 

Van handige koeltas tot comfortabele campingstoel. Shop hier alles voor je kampeervakantie!

Soorten campings

Wil je tijdens je kampeervakantie een bezoek brengen aan de stad Rome? Een prima combinatie: voor de meeste campings geldt dat ze beschikken over een handige bus- of pendeldienst die je regelrecht naar het centrum van de stad brengt. Liever iets verder weg kamperen van de drukte van de grote stad? In de regio Lazio, waar Rome in ligt, vind je bijvoorbeeld ook campings aan het schitterende meer van Bracciano. Belangrijk is wel dat je voor Rome en omgeving op tijd boekt in het hoogseizoen.

Beste reistijd

In het hoogseizoen is de stad Rome een drukte van jewelste, en daarnaast kan het in de zomer door de hoge temperaturen (juli en augustus gemiddeld 30 graden) en smog behoorlijk benauwd worden. De beste periode voor een bezoek aan Rome is dan ook de lente of herfst. Door het Middellandse Zeeklimaat is de temperatuur in deze periodes van het jaar zeer aangenaam voor een stedentrip.

Ben je cultuurliefhebber die graag een museum of monument bezoekt? Houd dan de ‘Settimana della Cultura’ in de gaten: een soort ‘Week van Cultuur’ (meestal tien dagen) waarin je allerlei musea en monumenten gratis kunt bezoeken. Dit evenement vindt meestal plaats in april. Zo kun je bijvoorbeeld gratis het Colosseum, de de Musei Capitolini, het Palazzo Massimo alle Terme en de Crypta Balbi bezoeken.

Route naar Rome

Er zijn natuurlijk meerdere wegen die naar Rome leiden… maar de kortste route naar Midden- en Zuid-Italië loopt via Basel - Sint Gotthardtunnel - Milaan. Wie met de auto vanaf Amsterdam naar Rome wil rijden, rijdt zo’n 1.650 kilometer heen en 1.650 terug – de benzinekosten bedragen hierbij rond de 500 euro.

Het wegennet in Italië is goed onderhouden en daar betaal je dan ook tol voor. Maar ook al zijn de meeste grote wegen tolwegen, je kunt proberen deze tolwegen zoveel mogelijk te vermijden door dit in te voeren in je navigatiesysteem.

Plan je route met de ANWB routeplanner.

Let op: om luchtvervuiling tegen te gaan hebben veel Italiaanse steden een milieuzone ingesteld, de zogenoemde Zona a Traffico Limitato (ZTL). Dit geldt ook voor Rome: in de stad strekt de ZTL zich uit over het historische centrum en enkele aangrenzende wijken. 

Meer over milieuzones in Italië