Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Campings in Toscane

Kamperen is ideaal in Toscane en er zijn veel campings te vinden.

Bekijk campings 

Kamperen Toscane

Overdag een stad bezoeken en ’s avonds rustig bijkomen op de camping. Kamperen is ideaal in Toscane en er zijn veel campings te vinden. Of kies voor agriturismo en logeer in een vakantiehuis op het platteland van Toscane.

Tips voor je vakantie in Toscane

4x Doen in Toscane 

We zetten de must do's in Toscane op een rij.

De hoogtepunten van Toscane 

Van de Ponte Vecchio in Florence tot de 14 torens in San Gimignano. Dit zijn de hoogtepunten in Toscane.

Natuur in Toscane 

Veel ‘puur natuur’ zonder wolkenkrabbers en nieuwbouw. Verken het glooiende landschap met de auto, fiets of te voet.

Speciaal voor jou geselecteerd

Nu10%korting
De beste pechhulp, altijd dichtbij 

We doen er alles aan je zo snel mogelijk in eigen auto weer op weg te helpen.

ANWB Caravanverzekering 

Compleet verzekerd met standaard laag eigen risico en 5% korting voor leden.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga onbezorgd op reis met de doorlopende reisverzekering van de ANWB. Hulp en advies in het buitenland én je bagage en medische kosten verzekerd.

Shop nu
Shop alles voor op de camping 

Van handige koeltas tot comfortabele campingstoel. Shop hier alles voor je kampeervakantie!

Soorten campings in Toscane

Aan de kust van Toscane vind je veel campings, terwijl in het binnenland de keuze minder groot is. Een stad bezoeken? Kies dan voor een van de stadscampings bij Florence, Siena, San Gimignano, Volterra of Pisa.

Agriturismo

Je kunt ook op een andere manier logeren in de natuur van Toscane: agriturismo. Het betekent ‘vakantie op de boerderij’, maar je hoeft niet bang te zijn dat je tussen de koeien slaapt. De meeste Toscaanse agriturismo-accommodaties zijn luxueuze, gerenoveerde vakantiewoningen op het platteland. De daarbij horende boerderijen zijn in veel gevallen wijnhuizen.

Beste reistijd

Toscane is een bestemming die je het hele jaar door kunt bezoeken. Ook in de winter zijn er perioden met mooi weer en milde temperaturen; het is dan ook veel rustiger in de kunststeden, vooral in Florence. Het voorjaar is erg mooi. Overdag ligt de temperatuur in april en mei tussen de 16 en 25°C. Juni is warm en droog, en in juli en augustus stijgt de temperatuur in de steden vaak tot boven de 30°C. In september daalt de temperatuur weer een beetje, maar vaak blijft het nog tot begin november aangenaam weer.

Beste tijd van het jaar voor kampeerders

De meeste campings in Toscane zijn geopend van april tot medio oktober.

Route naar Toscane

Vanuit het midden van Nederland rijd je het snelst naar Toscane via Arnhem-Oberhausen over de A3 (E35) via Frankfurt naar Stuttgart. Volg dan de A5 (E35) richting Basel (Zwitserland). Vanaf hier gaat de route via de Gotthard en Milaan naar Florence. De afstand van Amsterdam naar Florence is 1340 km. Tolvignetten voor je reis naar Toscane kun je bestellen via anwbvignetten.nl.