Naar artikel

Zoek een camping aan het Gardameer

Het grootste binnenwater van Italië heeft een heerlijk klimaat en tal van faciliteiten, juist voor kampeerders.

Bekijk de campings 

Kamperen aan het Gardameer

Kamperen aan het Gardameer is favoriet bij Nederlanders. Niet voor niets. Het grootste binnenwater van Italië heeft een heerlijk klimaat en tal van faciliteiten, juist voor kampeerders.

Soorten campings

Op Charme- en kleine campings staan het optimale genieten van rust en natuur bovenaan. De campingeigenaren hebben persoonlijke aandacht hoog in het vaandel staan; kampeerders die voor dit soort campings kiezen geven in de reviews aan dat dit iets is wat zij waarderen. Er is een aantal zeer grote campings die gunstig gelegen zijn, direct aan het water. Tal van faciliteiten zoals groot zwembad, glijbanen, restaurants, supermarkten en sport- en spel zorgen ervoor dat het de kampeerder aan niets ontbreekt. Kamperen met je caravan, tent, camper of in een gehuurde accommodatie: de campings aan het Gardameer kennen hun pappenheimers en zijn voorzien van alle gemakken.

Beste reistijd

In het voor- en najaar kun je – zeker in het noorden van het Gardameer – nog wel eens frisse avonden treffen. De sneeuw op de hoge bergtoppen kan er in mei nog zijn als je aan het meer met 25’C op een terrasje van een drankje geniet. In mei kan de temperatuur al lekker oplopen. Maar of je nu graag kampeert met je caravan, camper, tent of graag in een mobilehome, buiten zijn is wat het leven op de camping zo leuk maakt, met of zonder vest aan. In juni, juli en augustus is het lekker warm, vaak zo’n 30’C. De regio staat er om bekend dat het er zo nu en dan flink kan spoken: regen- en hagelbuien verfrissen de boel. Al is het Gardameer een zonnige regio.

Route naar het Gardameer

Vanuit Nederland is het het beste om met de caravan de Duitse Autobahn af te zakken naar München en dan via de A8, A93 en (inmiddels Oostenrijk) A12 naar Innsbruck om vervolgens de Brenner Autobahn (A13) te volgen en aansluitend de Italiaanse A22 tot aan de zuidkant van het Gardameer.

De (voor ANWB-leden gratis) ANWB Routekaarten zijn een handig hulpmiddel om de route uit te stippelen. De kaarten zijn voorzien van informatie over hellingen, welke wegen wel en niet geschikt zijn om met caravan te berijden. Afstand naar het zuiden van het Gardameer 1.200 kilometer.

Een wegenvignet is in Oostenrijk verplicht voor motorvoertuigen tot 3.500 kilometer. Er is een digitaal tolvignet, gekoppeld aan kenteken, alsmede een ‘ouderwetse’ sticker. Voor caravan of aanhangwagen is geen apart vignet nodig. 

Lees alles over tol in Oostenrijk

Vrijwel alle autosnelwegen in Italië zijn tolwegen. Je betaalt contact, met de bekende creditcards (poort met Cartasí aanduiding), maar ook bij een aantal tolpoorten met je pincode met de Nederlandse bankpas met het Maestrologo. De VIA-card is een magnestische prepaid kaart; je koopt ze van tevoren bij servicestations van de autostrada of tabakswinkels. Op de autostrada A36 (noorden Milaan) en de A60, ten zuiden van Varese en de A59 bij Como heb je elektronische tolheffing. Geen tolhuisjes, maar camera’s die kentekens registreren. Hiervoor moet je je van tevoren registreren.

Er zijn meerdere tariefklassen. In Klasse A vallen de meeste personenauto’s, met auto en caravan val je in Klasse B. Uitgebreide informatie over elektronisch betalen, klassen, tarieven en betalen vind je hier.

Top campings rond het Gardameer

Camping Cisano 
 • Buitenzwembad en waterglijbaan
 • Outdoor fitnesspark
 • Voordeel met Camping Key Europe
Camping Zocco 
 • Animatie voor alle leeftijden
 • Gratis Wifi
 • Voordeel met Camping Key Europe
Camping Village Europa Silvella 
 • Zwembad, whirlpool & lagune
 • Animatie voor alle leeftijden
 • Terrassencamping
Camping Bella Italia 
 • Groot Aquapark op camping
 • Animatie Mini Club
 • Fraai gelegen
Camping Du Parc 
 • Ideaal voor families met kinderen
 • Waterskischool op camping
 • Gratis Wifi
Camping Brione 
 • Historisch centrum Riva op loopafstand
 • Buitenzwembad
 • Voordeel met Camping Key Europe

Tips voor je vakantie aan het Gardameer

Bezienswaardigheden rondom het Gardameer 

Als je op vakantie bent aan het Gardameer, wissel dan het diepblauwe water en cipresgroen eens af voor een beetje stad en cultuur.

Nu10%korting
De beste pechhulp, altijd dichtbij 

We doen er alles aan je zo snel mogelijk in eigen auto weer op weg te helpen. Nu 10% korting op Wegenwacht Nederland Standaard!

Nu10%korting
ANWB Caravanverzekering 

Compleet verzekerd met standaard laag eigen risico en 5% korting voor leden.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga onbezorgd op reis met de doorlopende reisverzekering van de ANWB. Hulp en advies in het buitenland én je bagage en medische kosten verzekerd.

Shop nu
Shop alles voor op de camping 

Van handige koeltas tot comfortabele campingstoel. Shop hier alles voor je kampeervakantie!