Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Puur Terschelling

5% korting

Ontdek op bijzondere wijze de rijkdom van de Terschellinger natuur met Puur Terschelling

Het eiland

Terschelling is een fenomeen, je raakt er nooit uitgekeken op de dynamiek van de natuur (bos, duinen, wad, strand, cranberryvelden). Het eilandgevoel verveelt nimmer. Je kunt dit op een bijzondere manier beleven via Puur Terschelling. Op de rug van een Fries paard bijvoorbeeld, of in een huifkar. Wandelend naast een vriendelijke ezel. Zittend bij een kampvuur. Op de arrenslee. Met de picknickmand. Puur Terschelling is het bedrijf van de familie Bierema, gevestigd midden in het 'laatste' (= meest oostelijke) dorpje van Terschelling, Oosterend. Zij delen hun liefde voor het eiland met jou, in de vorm van talloze activiteiten, eventueel gecombineerd met sport, spel en catering.

Paardrijden - duur 2 uur

Ervaar pure vrijheid op de rug van een Fries paard! Rijd door bos en duinen, langs cranberryvelden en polders en over het breedste strand van Europa.

 • Er zijn Friese paarden in verschillende schofthoogtes van 1.50 tot 1.80 meter. Weeg je 100 kg of meer? Geef dit dan aan bij het maken van de reservering.
 • Je rijdt in kleine groepjes van minimaal 2 en maximaal 6 paarden. Op aanvraag is het mogelijk een besloten groep tot max. 8 paarden met 2 begeleiders te boeken.
 • Paardrijden is geschikt vanaf 8 jaar tot 65 jaar of vanaf 1.30 meter.
 • Kledingadvies: lange broek en dichte schoenen. Caps maat 49 t/m 66 en chaps kunnen kosteloos geleend worden.
 • Je dient 30 minuten voor aanvang aanwezig te zijn. Na afloop mag je het paard afzadelen. De gehele activiteit duurt ongeveer 1 uur langer dan dat er daadwerkelijk gereden wordt.

Ezelwandeling - duur 2,5 uur

Ga met elkaar én een ezel de hort op door de prachtige natuur van Terschelling. De ezel draagt met gemak een goedgevulde picknickmand of jouw kind.

 • Je kunt zelf een picknick meenemen of laten verzorgen door Puur Terschelling (geef dit aan tijdens het plaatsen van de reservering). 
 • De activiteit begint met een uitleg en het borstelen van de ezel ter kennismaking
 • Kinderen tot 40 kg mogen door de ezel gedragen worden.
 • Caps kunnen kosteloos geleend worden. 

Huifkartocht - duur 2,5 uur

Neem plaats in een comfortabele huifkar en ontdek de schoonheid van Terschelling! De koetsier vertelt je onderweg over de vele gebruiken, tradities en eigenaardigheden van het eiland. Naast strand, duinen, cranberryvelden, polder en wad, zie je ook een stukje van natuurreservaat de Boschplaat! De huifkartocht is inclusief koffie/thee/limonade en een eilander pondkoek.

Wadlopen - duur 2 uur

Ga mee het wad op en beloop dit unieke werelderfgoed! Eb en vloed hebben vrij spel in dit prachtige natuurgebied.

 • Je kunt kosteloos wadloopschoentjes (maat 25 t/m 46) of laarzen (maat 27 t/m 50) lenen.
 • De starttijd is afhankelijk van het getij, neem contact op met Puur Terschelling voor meer informatie.
 • De Wadlooptocht wordt afgesloten met een Puur oesterproeverij.
 • Honden zijn niet toegestaan bij deze activiteit vanwege de verstoring van de vogels.

4x4 Landrovertocht - duur 1,5 uur

Maak een prachtige rit over het Terschellinger strand in een auto met 4x4 aandrijving! Bezoek bijvoorbeeld het drenkelingenhuisje of het Amelandergat.

 • Mogelijk vanaf 3 personen. Maximaal 8 personen per Landrover.
 • De Landrovertocht is van 1 oktober tot 1 april mogelijk.
 • Afhankelijk van het getij en jouw wensen kan er onderweg gestopt worden om te jutten, schelpen te zoeken of zeehonden te spotten. Neem contact op met Puur Terschelling voor meer informatie en alle mogelijkheden.

Let op: ticket is pas geldig na reservering

Bestel eerst het ticket op deze pagina door op de knop 'bestel tickets' te klikken. Maak vervolgens per email via info@puur-terschelling.nl een reservering bij Puur Terschelling voor een specifieke bezoekdatum. 
Op het ticket staat uitgelegd hoe je een reservering kunt maken. Plaats jouw reservering zo spoedig mogelijk na aanschaf van het ticket, want de beschikbaarheid kan hard gaan.

Aanvullende ticketinformatie

 • Je dient het ticket geprint mee te nemen naar Puur Terschelling.
 • De auto kun je in Harlingen parkeren. Indien je de auto meeneemt naar Terschelling, kun je gratis parkeren bij Puur Terschelling.
 • Download de Onderweg app en vind alles voor onderweg naar Puur Terschelling. Met deze app kun je: navigeren, files checken, laadpalen of tankstations zoeken inclusief actuele brandstofprijzen, goedkoper mobiel parkeren en online pech melden.

Overnachten in Terschelling

Voel de wind door je haren, het zand tussen je tenen en de zon op je huid. Geniet extra lang van het prachtige waddeneiland met het arrangement 4 of 5 dagen Terschelling - Residence Terschelling. Je verblijft heerlijk aan de rand van de duinen in Résidence Terschelling Wellness Waddenresort.

Let op: deze tickets zijn uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in een ANWB-winkels.