Leuke uitjes met slecht weer

Slecht weer hoeft je dag niet te verpesten. Of het nu regent of stormt, dit zijn de leukste tips voor een dagje uit met je kinderen of met je partner zodat je niet thuis hoeft te blijven.

Bezoek een overdekte dierentuin

Sommige dierentuinen zijn grotendeels overdekt en daardoor het perfecte uitje als het regent. Zo is de Orchideeën Hoeve met het Amazone Regenwoud en de Vlindertuin een waar tropisch paradijs. En in SEA Life bewonder je de tropisch onderwaterwereld en maak je een reis via de Nederlandse wateren naar diepe oceanen

Opwarmen in de sauna

De ideale plek om slecht weer te ontvluchten is de sauna. In een wellnesscenter kun je lekker opwarmen in infrarood sauna's, Finse sauna's en stoomruimtes, maar wil je jezelf echt in de watten leggen, kies dan voor een opgietsessie of een massage. Zoals Sanadome of Thermae 2000.

Een leerzaam uitje: het museum

Met bijna zevenhonderd musea is er in Nederland altijd wel een leuk museum in de buurt. Het Spoorwegmuseum, NEMO, Miniworld Rotterdam, Humanity House, het Bakkerijmuseum, Corpus, muZIEum of het Tropenmuseum. Welke gaan jullie bezoeken? Bekijk hier het overzicht musea met ledenvoordeel. Museums saai voor kinderen? Juist niet. Deze musea voor kinderen organiseren leuke (interactieve) tentoonstellingen waar je kind wat van opsteekt.

Miniworld Rotterdam

Bij Miniworld wacht een hele wereld op je, vol licht, beweging, geluid en verhalen. Historische en moderne maquettes schitteren hier in de verschillende landschappen: Polder, Kust, Haven en Wereldstad Rotterdam. Elke  24 minuten valt de nacht en verlichten duizenden lampjes deze piepkleine wereld. 
Bestel tickets met ledenvoordeel

't Veluws Zandsculpturenfestijn

Vergaap je aan de mooiste kunstwerken gemaakt van zand. Het evenement in Garderen heeft zowel een buiten- als een binnengedeelte waardoor je er ook prima heen kunt wanneer het wat slechter weer is. Speciaal rondom het thema 75 jaar bevrijding dit jaar vind je er levensechte kunstwerken die je mee terugnemen naar de oorlog. Zo sta je midden op het strand van Normandië tussen de bevrijders in.
Bestel je tickets met ledenvoordeel

Een filmpje kijken

In de bioscoop zit je lekker droog en kun je genieten van de nieuwste films. Breng een bezoek aan het Omniversum, waar de films op een enorm koepelscherm geprojecteerd worden. De beleving van de film wordt nog eens extra versterkt door een bijzonder geluidssysteem met 36 speakers. Liever thuis een film kijken? Ontdek de Nederlandse natuur met deze films.

Indoor klimmen en klauteren

Kinderen lijken met slecht weer extra energie te hebben en een indoor speelparadijs is dan de perfecte uitkomst, want op de speeltoestellen kunnen de kinderen zich compleet uitleven. Bij Plopsa Indoor dans je in de K3-Disco, spring je tussen Dansende Fonteinen, klim je in Plops Speelboom, schiet je met een bloedstollende vaart over de Wickiebaan en geniet je van een spetterende show van Studio 100-helden.

Nederland ontdekken vanuit de lucht

Wil je in één dag over Nederland vliegen en de tulpenvelden, grachten, Deltawerken en andere mooie plekken van ons land zien? Dat kan bij This Is Holland. De 5D Flight Experience laat je al deze mooie plekken van ons land zien.

Ontdek een nieuwe stad

Een regenachtige of winderige dag leent zich goed voor een stedenbezoek. In veel steden vind je stadswandelingen waarin je vaak in korte tijd langs verschillende highlights wandelt en zo de stad goed leert kennen. Breng een bezoekje aan het museum of slenter door historische straatjes en duik boetiekjes in wanneer het niet de hele dag spettert. Mocht het echt keihard plenzen kun je altijd een fijne lunchroom of koffietentje opzoeken om te schuilen.
Bekijk al onze stedentips

Geen zin om de deur uit te gaan?

Ook thuis kun je van alles doen. Maak je ommetje in de buurt leuker met een zoektocht naar deze 15 veelvoorkomende vogels in stedelijk gebied. Of ga gezellig koekjes bakken, knutselen of spelletjes spelen met de kinderen.

Misschien vind je dit ook interessant:

6x Uitwaaien in Nederland
Wat je moet weten over goede regenkleding tijdens wandelen
De beste regenkleding met ledenvoordeel

Speciaal voor jou geselecteerd