Leuke uitjes met slecht weer

Slecht weer hoeft je dag niet te verpesten. Of het nu regent of stormt, dit zijn de leukste tips voor een dagje uit met je kinderen of met je partner zodat je niet thuis hoeft te blijven.

Miniworld Rotterdam

Bij Miniworld wacht een hele wereld op je, vol licht, beweging, geluid en verhalen. Historische en moderne maquettes schitteren hier in de verschillende landschappen: Polder, Kust, Haven en Wereldstad Rotterdam. Elke  24 minuten valt de nacht en verlichten duizenden lampjes deze piepkleine wereld.
Bestel tickets met ledenvoordeel

Een filmpje kijken

In de bioscoop zit je lekker droog en kun je genieten van de nieuwste films. En wat dacht je van 'Dinner en movie'? Eerst lekker (eenvoudig) uit eten en dan bij één van de 21 Vue Cinemas helemaal opgaan in een film op groot scherm? Bekijk het aanbod Dinner & Movie: exclusief voor ANWB-leden. Of breng een bezoek aan het Omniversum, waar de films op een enorm koepelscherm geprojecteerd worden. De beleving van de film wordt nog eens extra versterkt door een bijzonder geluidssysteem met 36 speakers.

Indoor klimmen en klauteren

Kinderen lijken met slecht weer extra energie te hebben en een indoor speelparadijs is dan de perfecte uitkomst, want op de speeltoestellen kunnen de kinderen zich compleet uitleven. Bij Plopsa Indoor dans je in de K3-Disco, spring je tussen Dansende Fonteinen, klim je in Plops Speelboom, schiet je met een bloedstollende vaart over de Wickiebaan en geniet je van een spetterende show van Studio 100-helden. Bij het Arsenaal in Vlissingen duik je in een onderwaterwereld, kun je klimmen en klauteren als een piraat en vind je maar liefst 300 jaar geschiedenis. Vanuit de 45 meter hoge Arsenaal Toren heb je prachtig uitzicht over de Westerschelde.

Bezoek een overdekte dierentuin

Dierentuinen zijn soms grotendeels overdekt en daardoor het perfecte uitje als het regent. Met haar Amazone Regenwoud en Vlindertuin is de Orchideeën Hoeve zelfs een waar tropisch paradijs. In SEA Life is de tropisch onderwaterwereld te beworden, maar maak je ook een reis via de Nederlandse wateren naar diepe oceanen. Boudewijn Seapark heeft een overdekt dolfinarium, binnenspeeltuin en van 18 oktober tot en met 1 maart een overdekte schaatsbaan. 

Opwarmen in de sauna

De ideale plek om slecht weer te ontvluchten is de sauna. In een welness centre kun je lekker opwarmen in infrarood sauna's, Finse sauna's en stoomruimtes, maar wil je jezelf echt in de watten leggen dan kun je ook kiezen voor een opgietsessie of een massage. Zoals SanadomeDe Veluwse Bron of Thermae 2000.

Breng een bezoekje aan een beurs

Shoppen, presentaties bijwonen, workshops volgen, met een uitje naar een beurs ben je de hele dag zoet én droog. Bekijk hier een overzicht van alle kaartjes met ledenvoordeel voor beurzen en evenementen.

Ga naar een museum

Met bijna 700 musea is er in Nederland altijd wel een leuk museum in de buurt. Het Spoorwegmuseum, NEMO, Miniworld Rotterdam, Humanity House, het Bakkerijmuseum, Corpus, muZIEum of het Tropenmuseum. Welke gaan jullie bezoeken? Bekijk hier het overzicht musea met ledenvoordeel

Naar het theater

Na een dag druilerig weer is het wel tijd voor een leuk avondje uit. Ga gezellig samen naar het theater. Wat dacht je van voorstellingen als Lazarus en Anastasia? Of ga gezellig naar een van de familievoostellingen waar je met het hele gezin van kunt genieten. Op het Land van ANWB vind je verschillende theatervoorstellingen door heel Nederland!
Bekijk de theatervoorstellingen met korting

Geen zin om de deur uit te gaan?

Ga gezellig koekjes bakken, knutselen of spelletjes spelen!

Misschien vind je dit ook interessant:

Kamperen met slecht weer
Wat je moet weten over goede regenkleding tijdens wandelen
De beste regenkleding met ledenvoordeel

Speciaal voor jou geselecteerd