Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Korting op musea

Dit zijn de leukste musea met korting op een rij

Met ANWB Eropuit ga je goedkoop naar het museum door de scherpe museumkorting. Heb jij een passie voor kunst, cultuur en geschiedenis? Ga dan nu voordelig op een culturele ontdekkingsreis en beleef de veelzijdige kunstwereld. Pak jouw korting op de leukste musea!

Musea

Het Noordbrabants Museum 25% korting
Werken van Vincent van Gogh, Jan Sluijters, de familie Breugel, surrealistische topstukken én een brede selectie hedendaagse kunst vind je in Het Noordbrabants Museum.
Museon-Omniversum Tot € 7,- korting
De toekomst begint bij Museon-Omniversum !
BODY WORLDS Tot € 10,- korting
Het wonderbaarlijke verhaal van ons eigen lichaam en de invloed van het fenomeen 'geluk' op onze gezondheid.
Industrieel Museum Zeeland 20% korting
Bezoek Industrieel Museum Zeeland. Eindelijk een museum waar je mag kijken met je handen. Dat is daar voldoende. Verder helemaal top!
Oorlogsmuseum Overloon 15% korting én gratis drankje
Meer dan vijftig miljoen mensen stierven tijdens de Tweede Wereldoorlog. Oorlogsmuseum Overloon laat zien hoe dat heeft kunnen gebeuren.
Zuiderzeemuseum 25% korting
Ontdek alles over het leven rond en op de voormalige Zuiderzee in het Zuiderzeemuseum!

Categorieën musea

Musea voor kinderen 
Veel musea organiseren leuke activiteiten voor kinderen. Zo kunnen ze vaak testjes doen of zelf een schilderij maken. Een selectie van musea waar kinderen hun plezier niet op kunnen.
Techniek musea 
Heb je altijd al willen weten hoe zonne-energie of een hijskraan werkt of wil je een ritje op een echte locomotief maken, dan zijn deze musea een absolute must.
Experience musea 
Van instagramwaardige foto musea tot audiovisuele tentoonstellingen. Het draait in deze musea volledig om de ervaring!
Beeldende kunst musea 
Oude meesters, hedendaagse kunst, schilderijen, beeldhouwwerken. Er is een museum voor vrijwel iedere kunststroming. Vind hier het museum van jouw keuze.
Archeologie en geschiedenis musea 
Van graftombes tot oude kunst en van skeletten uit de IJstijd tot Romeinse overblijfselen. Beleef een historisch dagje uit in deze musea!
Cultuurhistorische musea 
Hoe leefden de mensen vroeger? Wat aten ze en hoe zag hun kleding eruit? De gebruiken en gewoonten van onze voorouders komen tot leven door middel van verhalen, kunst en monumenten.
Kastelen in Nederland 
Wil je mooie kastelen in Nederland bezoeken? Maak gebruik van je lidmaatschap en boek tickets voor kastelen in Nederland met ANWB- korting.
Maritieme musea 
Ontdek de maritieme geschiedenis van Nederland. Van de strijd tegen het water en zeeslagen tot de handel over zee.
Natuurhistorische musea 
Bezoek één van deze natuurhistorische musea en leer alles over dieren, de mens, planten, fossielen en gesteenten.
Stad en streek musea 
Neem een kijkje in een stad- of streekmuseum en kom erachter hoe de mensen vroeger leefden en hoe het gebied er vroeger uitzag!
Oorlogs- en verzetsmusea 
Nederland telt vele indrukwekkende oorlogs- en verzetsmusea, met een bijzondere collectie oorlogsmaterieel en tentoonstellingen over het verzet in WO2.

Inspiratie nodig?

Alle musea

Op zoek naar meer musea?

16x musea met kinderen 
In deze musea vind je leerzame en leuke tentoonstellingen voor alle leeftijden.
Leuke uitjes met slecht weer 
Zelfs als het weer niet mee zit is er genoeg te doen in Nederland. Wij hebben de leukste uitjes voor jou geselecteerd en op een rij gezet.

De beste deals met de ANWB museumaanbiedingen

Iedere bezoeker verdient een rijke museumervaring en dat is precies waar onze museumaanbiedingen op gericht zijn. Of je nu een fervente kunstliefhebber bent of iemand die net zijn eerste stappen zet in een musea, er is altijd een perfect aanbod dat bij je past. Onze goedkope museumkaartjes openen de deuren naar fascinerende tentoonstellingen, de geheimen van oude meesters, inheemse culturen en moderne kunst.

Genoeg museumaanbod, voor ieder wat wils

Met ANWB Eropuit is er altijd iets nieuws en spannends te beleven. Van tijdelijke exposities tot interactieve workshops, we bieden een dynamische reeks activiteiten om je museumervaring te verrijken. Houd de website in de gaten of abonneer je op onze nieuwsbrief en mis geen enkele museumkorting of aanbieding meer.

Cultuur en educatie gaan hand in hand

Musea zijn niet alleen de perfecte plekken om je te laten inspireren, maar ook om je horizon te verbreden. Neem de kinderen mee voor een educatieve dag uit dat zowel boeiend als betaalbaar is. Met onze goedkope museumtickets en aanbiedingen wordt cultuur toegankelijk voor iedereen.

Voor de beste museumactie: ANWB Eropuit

Ben je klaar om je onder te dompelen in de wereld van kunst? Bij ANWB Eropuit krijg je als lid de beste korting op musea. Je volgende culturele avontuur wacht op je. Met ANWB Eropuit wordt elk museumbezoek een bijzondere belevenis. Ontdek het zelf!

Gemak voor de leden

Gemak is ook belangrijk. Daarom kun als ANWB-lid eenvoudig je goedkope museumkaartjes online te bestellen. Zo kun je meer tijd besteden aan het genieten van kunst en minder aan het wachten in de rij. Ben je nog geen ANWB-lid en wil je wel van alle actie gebruik maken? Word nu lid.

Met de auto naar het museum?

Ga je met de auto naar het museum en wil je goedkoop parkeren? Download de Onderweg app voor de beste route en goedkope parkeerplekken.