Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Algemene voorwaarden ticketing

Instemming met algemene voorwaarden

Bij gebruik van het ANWB-lidmaatschap voor het aanschaffen van één of meer ANWB Tickets, gaat een ANWB-lid (als gebruiker) akkoord met deze algemene voorwaarden en met de specifieke actievoorwaarden zoals vermeld op de bestelpagina van de betreffende actie.

Korting

ANWB-leden verkrijgen, bij daarvoor deelnemende partners, op basis van de geldige ANWB-lidmaatschapskaart korting op het ANWB Ticket, mits zij het ANWB Ticket hebben aangeschaft via anwb.nl. Aan de kassa van de partner krijgen ANWB-leden géén korting op vertoon van de ANWB-lidmaatschapskaart. 
De hoogte van de korting wordt bepaald door de deelnemende partner in overleg met de ANWB. Voor alle kortingen geldt: niet in combinatie met andere kortingen, aanbiedingen en spaaracties, tenzij nadrukkelijk anders vermeld.
De korting is gebaseerd op de reguliere kassaprijs van de deelnemende partner. Het kan voorkomen dat er elders tickets met een lagere prijs aangeboden worden. Ook kan het voorkomen dat de partner een prijswijziging of tijdelijke actie heeft, waardoor hun prijs goedkoper is dan de ANWB-ledenprijs. ANWB is op geen enkele manier aansprakelijk voor eventuele hogere kortingen elders in de markt. 

Persoonlijk gebruik

Uitsluitend ANWB-leden met een geldige ANWB-lidmaatschapskaart kunnen gebruik maken van de ANWB-korting bij aanschaf van een ANWB Ticket. Het ANWB Ticket is alleen bestemd voor particuliere ANWB-leden. Afrekenen kan via iDEAL, creditcard of ANWB Cadeaucard. De ANWB verstrekt geen btw-factuur.

Persoonsgegevens en privacy

De ANWB zal ter zake de aanschaf van een ANWB Ticket gebruik maken van de (persoons)gegevens die het ANWB-lid heeft ingevuld bij het bestellen van het ticket. De persoonsgegevens van ANWB-leden worden met de grootst mogelijke zorgvuldigheid behandeld. De ANWB respecteert de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), en de daaruit voortvloeiende regelgeving. Zie ook het onderdeel ‘Privacy en cookies’ onder elke pagina op anwb.nl.
Ten behoeve van de dienstverlening ter plaatse óf de bescherming van de volksgezondheid (bijvoorbeeld wanneer de GGD een contactonderzoek wil uitvoeren vanwege corona-besmetting), kan de ANWB persoonsgegevens verstrekken aan de partner waarmee wordt samengewerkt. Voor het overige zal ANWB geen persoonsgegevens aan derden verstrekken.

Toelaten en uitsluiten ANWB-leden

De ANWB is bevoegd ANWB-leden uit te sluiten voor de aanschaf van ANWB Tickets, indien ANWB vermoedt dat er sprake is van misbruik ten aanzien van deze aanschaf.

Toelaten en uitsluiten ANWB-leden bij deelnemende partner

ANWB-leden zonder geldig ANWB Ticket zullen bij de ingang van de deelnemende partner geweigerd worden. Ook ANWB Tickets met een onleesbare barcode kunnen worden geweigerd. Zorg ervoor dat de barcode niet gevouwen of beschadigd is. Bij sommige partners is het mogelijk om het ticket vanaf een mobiel apparaat te laten scannen. Dit staat vermeld op de bestelpagina en in de bevestigingsmail bij het ticket.

Geldigheid ANWB Ticket

Het is verboden een ANWB Ticket te reproduceren. Een ANWB Ticket is geldig tot de datum zoals op het ANWB Ticket aangegeven. Ook kun je de geldigheid van een ANWB Ticket terugvinden onder het kopje ‘Lees meer voorwaarden’ onderaan de bestelpagina van de betreffende aanbieding. De tickets zijn niet om te wisselen voor tickets die geldig zijn in een ander seizoen/periode. Binnen de geldigheidstermijn kunnen ANWB Tickets op een ander moment in het seizoen alsnog gebruikt worden. Dit geldt niet indien de tickets uitsluitend geldig zijn op een vooraf bepaalde datum.

Annulering en restitutie

Indien je een ticket hebt aangeschaft zonder vaste bezoekdatum of -tijd, is de wettelijke bedenktijd van 14 dagen van kracht. Je kunt jouw bestelling tot 14 dagen na aankoop annuleren, tenzij je het ticket al hebt gebruikt of al een reservering hebt geplaatst bij het betreffende uitje. Om gebruik te maken van het herroepingsrecht stuur je een e-mail naar tickets@anwb.nl o.v.v. Herroeping + jouw ordernummer. Wij zullen eerst controleren of jouw ticket al gebruikt is. Indien jouw ticket niet gebruikt is, wordt de barcode/reserveringscode geblokkeerd. Het betaalde bedrag ontvang je binnen 14 dagen na het melden van jouw herroeping.
Het herroepingsrecht is uitgesloten voor tickets waarin een bepaalde datum en of tijd is overeengekomen. Ook reeds gebruikte of gereserveerde tickets zijn van het herroepingsrecht uitgesloten.

Een bestelling van ANWB Theatertickets is inclusief annuleringsverzekering en is onder bepaalde voorwaarden te annuleren of om te boeken naar een andere datum. Klik hier voor meer informatie.

Aansprakelijkheid

De ANWB is niet aansprakelijk voor de kwaliteit van de geleverde producten en diensten die door de deelnemende partners worden aangeboden c.q. uitgevoerd. De ANWB geeft uitsluitend korting. Heb je een klacht over een bezocht park, evenement of anderszins, dan dien je je in eerste instantie te wenden tot de desbetreffende partner. 
De ANWB streeft er naar om alle informatie en voorwaarden op haar website zo compleet, actueel en correct mogelijk weer te geven. Toch kan door snelle ontwikkelingen en/of prijswijzigingen een situatie ontstaan dat deze informatie niet up-to-date is. Vandaar dat de ANWB alle informatie, alle voorwaarden en alle kortingen, onder voorbehoud verstrekt. De ANWB en de aan haar gelieerde maatschappijen en/of partners aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuistheden en/of onjuiste informatie zoals weergegeven op deze website, noch voor directe of indirecte (gevolg)schade welke voortvloeit uit of samenhangt met het gebruik van de informatie op deze website.
De ANWB is niet aansprakelijk voor de aanschaf van ANWB Tickets die niet geleverd zijn wegens het invullen van een foutief e-mailadres.

Wijziging algemene voorwaarden

De ANWB behoudt zich het recht voor om de algemene voorwaarden voor ANWB Tickets te allen tijde (tussentijds) te wijzigen. Indien een ANWB-lid na wijziging van de algemene voorwaarden een ANWB Ticket aanschaft, gaat het betreffende ANWB-lid akkoord met de nieuwe voorwaarden die op dat moment gelden.

Nederlands recht

Op deze algemene voorwaarden is Nederlands recht van toepassing.