Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Nationaal Militair Museum

10% korting

In het NMM op de voormalige vliegbasis Soesterberg komen het verleden, heden en toekomst van de Nederlandse krijgsmacht tot leven.

Nationaal Militair Museum is benoemd tot leukste uitje van provincie Utrecht 2024!

Het Nationaal Militair Museum vertelt de persoonlijke verhalen van militairen die van onze vrede en veiligheid hun beroep maken. Ervaar hoe het verleden, heden en toekomst van de krijgsmacht raken aan de actualiteit en ons dagelijks leven.

Altijd wat te zien

Het NMM heeft de meest bijzondere collectie tanks, vliegtuigen, pantservoertuigen en helikopters van Nederland. Stuk voor stuk unieke exemplaren met een bijzonder verhaal. Ook persoonlijke objecten en aangrijpende verhalen komen tot leven in het NMM. Je staat versteld hoe de Nederlandse krijgsmacht is verweven met de wereld om je heen!

Altijd wat te doen

Test je reactievermogen of leer kijken als een scherpschutter. De kinderen gaan op speurtocht terwijl je zelf luistert naar de spannende en soms zelfs grappige verhalen van (oud)-militairen. Dwaal tussen tanks en helikopters, kijk wie het snelst over de stormbaan kan of geniet van het prachtige uitzicht over de Utrechtse Heuvelrug vanaf de 33 meter hoge uitkijktoren.

Aanvullende ticketinformatie

  • Let op: de ANWB tickets zijn niet geldig in de maanden juli en augustus.
  • Kinderen t/m 3 jaar hebben gratis toegang. Hier hoef je geen ticket voor aan te schaffen,
  • In het bezit van een Museumkaart, defensiepas of veteranenpas? Dan ontvang je gratis toegang tot het Nationaal Militair Museum. Je dient wel voorafgaand aan jouw bezoek een reservering te plaatsen voor een specifieke bezoekdatum op de website van het museum.
  • Deze tickets zijn uitgesloten voor speciale weekenden en evenementen.
  • Je kunt de tickets laten scannen vanaf je telefoon/tablet of neem de tickets geprint mee.
  • Het museum is geheel rolstoeltoegankelijk en beschikt over enkele ruime liften. Klik hier voor meer informatie over de toegankelijkheid.
  • Honden (en andere huisdieren) zijn niet welkom in het museum tenzij dit honden zijn voor mensen die hulpbehoevend zijn.
  • Bij het Nationaal Militair Museum kan je gratis parkeren.
  • Download de onderweg app en vind alles voor onderweg. Met deze app kun je: navigeren, files checken, laadpalen of tankstations zoeken inclusief actuele brandstofprijzen, goedkoper mobiel parkeren en online pech melden. 

Let op: deze aanbieding is uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkels.