Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Creditcard blokkeren

Jouw creditcard verloren of gestolen?

Ben je je ANWB Creditcard verloren of is deze gestolen? Geef de vermissing van je creditcard zo snel mogelijk door aan de politie én aan ICS. Dit doe je via de ANWB Servicedesk, afdeling Verlies & Diefstal.

Binnen Nederland

1. Bel de politie

Het telefoonnummer is 0900-8844. Dit nummer is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.

2. Bel ICS

ICS is de partner van ANWB voor de verwerking van ANWB Creditcards. Het telefoonnummer is 020-6600 611 (afdeling Verlies & Diefstal). Dit nummer is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Je ANWB Creditcard wordt dan onmiddellijk geblokkeerd.

In het buitenland

1. Bel ICS

ICS is de partner van ANWB voor de verwerking van ANWB Creditcards. Het telefoonnummer is 0031-20-6600 611 (afdeling Verlies & Diefstal). Dit nummer is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Je ANWB Creditcard wordt dan onmiddellijk geblokkeerd.

2. Doe ter plekke aangifte bij de politie

Het is van belang dat je zo snel mogelijk aangifte doet bij de politie van de diefstal of vermissing van jouw creditcard in de plaats waar je de vermissing of diefstal geconstateerd hebt.

Phishing

Phishing is een trendy woord voor internetfraude die zich heel snel kan verspreiden. Denk je hiermee te maken te hebben? Lees hier wat je kunt doen tegen die fraude met een creditcard.