24/7 Creditcard fraudepreventie

Jouw ANWB creditcard wordt dag en nacht bewaakt door International Card Services (ICS). Bij een vermoeden van fraude of wanneer er verdachte betalingen worden gesignaleerd, nemen zij direct contact met je op om dit te controleren. Zorg er daarom voor dat je mobiele telefoonnummer en e-mailadres bekend zijn bij ICS. Zo krijgen creditcardfraudeurs geen kans.

Zo help jij met de preventie van fraude

Is je creditcard gestolen, of ben je deze kwijt? Neem dan direct contact op met de ANWB Servicedesk, om fraude te voorkomen. Je kunt je creditcard ook blokkeren door een aantal stappen te ondernemen. 

Staan er betalingen op je afschrift die je niet herkent? Dan kun je contact opnemen met de dienst fraudepreventie van ICS. Als je bent ingelogd in Mijn ICS, kun je deze eenvoudig doorgeven, controleren en/of aanpassen. Klik daarvoor onder "Wijzigen" op 'Persoonlijke gegevens'.

Heb je nog geen Mijn ANWB Creditcard online account? Deze kan je eenvoudig aanmaken.

Fraude via Phishing

Je kunt ook fraude voorkomen door alert te zijn op phishing. Bij deze vorm van internetfraude 'vissen' of 'hengelen' criminelen naar inloggegevens en persoonsgegevens van gebruikers. Er zijn grofweg drie methoden die creditcardfraudeurs gebruiken: telefonisch, sms of whatsapp of via een e-mail met een link.

Meer informatie over phishing