Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

De beste zomerbanden – ANWB test

Welke banden hebben het best gepresteerd in de ANWB zomerbandentest van 2017

Om er achter te komen wat de beste zomerbanden zijn, heeft de ANWB voor de Zomerbandentest 2017 twee populaire bandenmaten onder de loep genomen. Wij zetten de best scorende banden uit de test op een rij.

Welke zomerbanden zijn de beste?

Tijdens de zomerbandentest worden de banden getest op allerlei aspecten. Zoals de prestaties op droog en nat wegdek, het geluid binnen de auto en het rolgeluid dat buiten de auto te horen is. Verder wordt de slijtage van de banden getest en er wordt gekeken welke banden het gunstigste brandstofverbruik hebben. Ook ondergaan alle banden een snelheidsproef.

Het resultaat van al dat testwerk is een uitgebreid testrapport plus een aantal tabellen waarin alle verschillende testresultaten uitvoerig staan vermeld. Hieronder vind je deze tabellen plus een uitleg. Zo kan je duidelijk zien wat de beste zomerbanden van 2017 zijn.

Direct naar de resultaten van de zomerbandentest 2017

Bandenmaat 195/65 R15 V

Bandenmaat 215/65 R16 H

Lees de tabellen met in je achterhoofd de eigen verwachtingen en eisen aan een band. Voor mensen die maar 5.000 kilometer per jaar rijden zal slijtvastheid een minder belangrijke rol spelen dan voor veelrijders. 

Houd natuurlijk wel in het achterhoofd wat je eigen eisen aan een band zijn. Voor mensen die maar 5.000 km per jaar rijden bijvoorbeeld, zal slijtvastheid een minder belangrijke rol spelen dan voor veelrijders. In de testresultaten kan je per band doorklikken naar de uitgebreide resultaten van die band met ook de scores op de subonderdelen zoals remmen of geluid in en geluid buiten de auto.

Bekijk de hele zomerbandentest 2017

Nu10%korting
De beste pechhulp, altijd dichtbij 

We doen er alles aan je zo snel mogelijk in eigen auto weer op weg te helpen.

Je auto verzekeren 

Met een ANWB Autoverzekering ben je altijd verzekerd van de beste hulp bij een botsing of andere autoschade. Zo kun jij zonder zorgen de weg op.

Shop nu
Winterhulpjes voor de auto 

Van anti-ijsdeken en ruitenontdooier tot acculader, starthulp en sneeuwkettingen! Is jouw auto al winterklaar?

Private lease 

Steeds meer Nederlanders leasen hun privé-auto. Lees alles over private lease en ontdek of het ook wat voor jou is.