De beste zomerbanden – ANWB test

Welke banden hebben het best gepresteerd in de ANWB zomerbandentest van 2017

Om er achter te komen wat de beste zomerbanden zijn, heeft de ANWB voor de Zomerbandentest 2017 twee populaire bandenmaten onder de loep genomen. Wij zetten de best scorende banden uit de test op een rij.

Welke zomerbanden zijn de beste?

Tijdens de zomerbandentest worden de banden getest op allerlei aspecten. Zoals de prestaties op droog en nat wegdek, het geluid binnen de auto en het rolgeluid dat buiten de auto te horen is. Verder wordt de slijtage van de banden getest en er wordt gekeken welke banden het gunstigste brandstofverbruik hebben. Ook ondergaan alle banden een snelheidsproef.

Het resultaat van al dat testwerk is een uitgebreid testrapport plus een aantal tabellen waarin alle verschillende testresultaten uitvoerig staan vermeld. Hieronder vind je deze tabellen plus een uitleg. Zo kan je duidelijk zien wat de beste zomerbanden van 2017 zijn.

Direct naar de resultaten van de zomerbandentest 2017

Bandenmaat 195/65 R15 V

Bandenmaat 215/65 R16 H

Lees de tabellen met in je achterhoofd de eigen verwachtingen en eisen aan een band. Voor mensen die maar 5.000 kilometer per jaar rijden zal slijtvastheid een minder belangrijke rol spelen dan voor veelrijders. 

Houd natuurlijk wel in het achterhoofd wat je eigen eisen aan een band zijn. Voor mensen die maar 5.000 km per jaar rijden bijvoorbeeld, zal slijtvastheid een minder belangrijke rol spelen dan voor veelrijders. In de testresultaten kan je per band doorklikken naar de uitgebreide resultaten van die band met ook de scores op de subonderdelen zoals remmen of geluid in en geluid buiten de auto.

Bekijk de hele zomerbandentest 2017