Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Zomerbanden test: 205/55 R16 V 2021

De zomerbanden testresultaten 2021 voor deze bandenmaat op een rij

Hier vind je alle testresultaten van bandenmaat 205/55 R16 V. Deze maat wordt het meest verkocht en je vindt deze bandenmaat we onder een groot scala auto’s uit vooral de middenklasse. Voorbeelden zijn de BMW 1-serie, 2-serie, 3-serie, Citroën C4 Cactus, Ford Focus, Opel Astra en Skoda Octavia. Wij kozen als testauto de VW Golf, zowel een sportieve GTI als een mid range uitvoering met een ander onderstel en de TSI motor.

In de tabellen zijn de testresultaten samengevat. Onder ieder hoofdonderdeel staat de wegingsfactor van dat onderdeel in het eindoordeel. Lees de tabel met in het achterhoofd de eigen verwachtingen en eisen aan een band. Voor mensen die maar 5.000 km per jaar rijden zal slijtvastheid een minder belangrijke rol spelen dan voor veelrijders. Voor sportieve rijders zullen juist de prestaties op droog wegdek prioriteit hebben. Kijk dan ook even naar de extra uitgebreide tabel met de scores op de subonderdelen zoals remmen of rijeigenschappen (doorklikken op een band in de tabel).

Je auto verzekeren 

Met een ANWB Autoverzekering ben je altijd verzekerd van de beste hulp bij een botsing of andere autoschade. Zo kun jij zonder zorgen de weg op.

Shop nu
Winterhulpjes voor de auto 

Van anti-ijsdeken en ruitenontdooier tot acculader, starthulp en sneeuwkettingen! Is jouw auto al winterklaar?

Private lease 

Steeds meer Nederlanders leasen hun privé-auto. Lees alles over private lease en ontdek of het ook wat voor jou is.