Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Zomerbanden test: 215/60 R16 V 2022

De zomerbanden testresultaten 2022 voor deze bandenmaat op een rij

Van de 18 geteste banden in deze maat zijn er uiteindelijk vijf die op geen enkel hoofdonderdeel tekortkomingen hebben en 4 sterren (“goed en zeer aan te raden”) scoren. Daarachter een grote groep van 12 banden die 3-sterren (“voldoende en aan te raden”) halen, zodat er een ruimte keus is uit banden die we kunnen aanbevelen. Eén band komt niet verder dan 2 sterren, die raden we niet aan.

In de tabellen zijn de testresultaten samengevat. Onder ieder hoofdonderdeel staat de wegingsfactor van dat onderdeel in het eindoordeel. Lees de tabel met in het achterhoofd de eigen verwachtingen en eisen aan een band. Voor mensen die maar 5.000 km per jaar rijden zal slijtvastheid een minder belangrijke rol spelen dan voor veelrijders. Voor sportieve rijders zullen juist de prestaties op droog wegdek prioriteit hebben. Kijk dan ook even naar de extra uitgebreide tabel met de scores op de subonderdelen zoals remmen of rijeigenschappen (doorklikken op een band in de tabel).

Je auto verzekeren 

Met een ANWB Autoverzekering ben je altijd verzekerd van de beste hulp bij een botsing of andere autoschade. Zo kun jij zonder zorgen de weg op.

Shop nu
Winterhulpjes voor de auto 

Van anti-ijsdeken en ruitenontdooier tot acculader, starthulp en sneeuwkettingen! Is jouw auto al winterklaar?

Private lease 

Steeds meer Nederlanders leasen hun privé-auto. Lees alles over private lease en ontdek of het ook wat voor jou is.