Zomerbanden test: 185/65 R15 H 2022

De zomerbanden testresultaten 2022 voor deze bandenmaat op een rij

In deze bandenmaat zien we dit jaar een positief totaal resultaat en een goed gezamenlijk (gemiddeld) niveau. Van de 16 geteste banden scoren er 6 goed (4 sterren) die zijn zeer aan te raden. Deze banden hebben op alle belangrijke testonderdelen - droog wegdek, nat wegdek, verbruik en slijtvastheid – een goed niveau laten zien. Daarachter komen 10 banden die op één of soms enkele testonderdelen tekortkomingen hebben ten opzichte van een goed niveau. Maar deze banden scoren wel een voldoende en krijgen 3 sterren. Die kunnen we aanraden. Geen enkele band scoort dit jaar in deze maat een onvoldoende op één van de hoofdonderdelen.

In de tabellen zijn de testresultaten samengevat. Onder ieder hoofdonderdeel staat de wegingsfactor van dat onderdeel in het eindoordeel. Lees de tabel met in het achterhoofd de eigen verwachtingen en eisen aan een band. Voor mensen die maar 5.000 km per jaar rijden zal slijtvastheid een minder belangrijke rol spelen dan voor veelrijders. Voor sportieve rijders zullen juist de prestaties op droog wegdek prioriteit hebben. Kijk dan ook even naar de extra uitgebreide tabel met de scores op de subonderdelen zoals remmen of rijeigenschappen (doorklikken op een band in de tabel).

Testresultaten zomerbanden 185/65 R15H

Merk/type

Eindoordeel

Prijsindi-
catie

Droog
20%

Nat
40%

Geluid
10%

Verbruik
10%

Slijtage
20%

Bestel bij
KwikFit

Goodyear EfficientGrip Perform. 2 125,00 + +/++ Ø + ++ Bestel
Bridgestone Turanza T005 115,00 +/++ +/++ Ø +/++ + Bestel
Michelin Primacy 4 125,00 +/++ +/++ Ø/+ + +/++ Bestel
Pirelli Cinturato P1 Verde 110,00 +/++ + Ø + + Bestel
Dunlop Sport BluResponse 125,00 +/++ + Ø/+ + +  
Giti GitiSynergy H2 100,00 + + Ø + +  
Continental EcoContact 6 120,00 + Ø/+ Ø/+ ++ ++ Bestel
Vredestein Ultrac 105,00 +/++ + Ø/+ + Ø/+ Bestel
Falken Sincera SN110 Ecorun 85,00 +/++ Ø/+ Ø/+ +/++ Ø/+  
Laufenn G Fit EQ+ 95,00 + Ø/+ Ø/+ +/++ +  
Fulda EcoControl HP 2 90,00 Ø/+ Ø Ø + ++  
Semperit Speed-Life 3 85,00 + Ø/+ Ø/+ +/++ +/++  
Firestone  Roadhawk 95,00 + +/Ø -/Ø + +/++  
Matador MP47 Hectorra 3 85,00 Ø Ø/+ Ø/+ +/++ +  
BFGoodrich Advantage 100,00 Ø/+ Ø/+ Ø + +  
Cooper CS7 90,00 Ø Ø Ø/+ +/++ Ø/+  

Verklaring sterren

Zeer goed

Goed

Voldoende

Matig

Slecht

 

Verklaring plussen en minnen

++ zeer goed Ø/+ ruim voldoende - onvoldoende
+/++ goed tot zeer goed Ø voldoende --/- slecht
+ goed -/Ø net onvoldoende -- zeer slecht

 

Extra uitleg bij bovenstaande tabel:

Prijsindicatie Gemiddelde prijs inclusief monteren, balanceren, verwijderingsbijdrage en BTW.
Verbruik Het verbruik is een indicatie voor de rolweerstand.
Wat betekenen de percentages in de tabel? De percentages onder de testcriteria geven de wegingsfactor in het eindoordeel aan.

Opmerkingen bij de banden

 1. Goodyear EfficientGrip Performance 2

  Goed op droog wegdek. Goed tot zeer goed op nat wegdek. Zeer goede slijtvastheid / levensduur (beste uit de test). Brandstofverbruik iets hoger dan gemiddeld (maar nog wel als goed beoordeeld).

 2. Bridgestone Turanza T005

  Goed tot zeer goed op droog wegdek. Goed tot zeer goed op nat wegdek (beste uit de test). Zeer goede wegligging op nat. Laag brandstofverbruik. Relatief lawaaiige band (geluid bij voorbij rijden).
 3. Michelin Primacy 4

  Goed  tot zeer goed op droog wegdek. Goed tot zeer goed op nat wegdek. Prima slijtvastheid / levensduur. Brandstofverbruik iets hoger dan gemiddeld (maar nog wel als goed beoordeeld).

 4. Pirelli Cinturato P1 Verde

  Zeer goed op droog wegdek (beste uit de test). Goed (bovengemiddeld) op nat wegdek. Relatief veel afrolgeluid bij voorbij rijden.
 5. Dunlop Sport BluResponse

  Goed tot zeer goed op droog wegdek. Zeer goede aquaplaning eigenschappen. Lichte tekortkomingen op remmen op nat wegdek.
 6. Giti GitiSynergy H2

  Goed  tot zeer goed op remmen op droog wegdek. Goed op nat wegdek. Lichte tekortkomingen op rijeigenschappen (precisie) op droog wegdek.
 7. Continental EcoContact 6

  Zeer goede slijtvastheid. Zeer laag vebruik (beste uit de test). Tekortkomingen op nat wegdek. Onvoldoende weerstand tegen aquaplaning.
 8. Vredestein Ultrac

  Goed tot zeer goed op droog wegdek. Goed (bovengemiddeld) op nat wegdek. Hoogste verbruik uit de test. Tekortkomingen op slijtvastheid / levensduur.
 9. Falken Sincera SN110 Ecorun

  Goed tot zeer goed op droog wegdek. Zuinige band (laag brandstofverbruik). Tekortkomingen op wegligging op nat wegdek. Tekortkomingen op slijtvastheid / levensduur.
 10. Laufenn G Fit EQ+

  Goed op droog wegdek. Goed op remmen op nat wegdek. Geen onvoldoendes op het testrapport. Tekortkomingen op wegligging op nat wegdek.
 11. Fulda EcoControl HP 2

  Korte remweg op droog wegdek. Goede weerstand tegen aquaplaning. Zeer goed slijtvastheid / lange levensduur. Tekortkomingen op droog wegdek. Lange remweg op nat wegdek. Onvoldoende op wegligging op nat wegdek.
 12. Semperit Speed-Life 3

  Goed op droog wegdek. Laag verbruik. Prima slijtvastheid / levensduur. Tekortkomingen op nat wegdek. Lange remweg op nat wegdek. Onvoldoende op wegligging (rijeigenschappen) op nat wegdek.
 13. Firestone  Roadhawk

  Goed op droog wegdek. Zeer goed op remmen op droog. Prima slijtvastheid / levensduur. Tekortkomingen op nat wegdek. Meest lawaaiige band uit de test.

 14. Matador MP47 Hectorra 3

  Goede weerstand tegen aquaplaning. Tekortkomingen op droog wegdek. Onvoldoende op rijeigenschappen op droog. Tekortkomingen op nat wegdek met name op wegligging.

 15. BFGoodrich Advantage

  Goede weerstand tegen aquaplaning. Tekortkomingen op droog wegdek (op rijeigenschappen en op veilig weggedrag). Tekortkomingen op nat wegdek (op remmen en op wegligging).

 16. Cooper CS7

  Goede weerstand tegen aquaplaning. Laag brandstofverbruik. Onvoldoende op rijeigenschappen en op veilig weggedrag op droog wegdek. Onvoldoende op wegligging op nat wegdek. Tekortkomingen op slijtvastheid.


  ____________________________________________________________________________________________________