Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Zomerbanden test: 235/55 R17 W/Y

De zomerbanden testresultaten 2020 voor deze bandenmaat op een rij

Hier vind je alle testresultaten van bandenmaat 235/55 R17 W/Y. Deze bandenmaat vind je onder middenklasse SUV’s maar ook wel onder MPV’s of grote sedans en ook onder bestelauto’s of personenbusjes. Voorbeelden van auto’s waaronder deze maat voorkomt zijn Audi A7, A8 en Q3, Ford Galaxy, en S-max, Mercedes S-klasse en V-klasse, Volvo S60, V60 en XC 70, VW Phaeton en Tiguan en Transporter T6. Wij kozen als testauto voor de Ford Kuga.

In de tabellen zijn de testresultaten samengevat. Onder ieder hoofdonderdeel staat de wegingsfactor van dat onderdeel in het eindoordeel. Lees de tabel met in het achterhoofd de eigen verwachtingen en eisen aan een band. Voor mensen die maar 5.000 km per jaar rijden zal slijtvastheid een minder belangrijke rol spelen dan voor veelrijders. Voor sportieve rijders zullen juist de prestaties op droog wegdek prioriteit hebben. Kijk dan ook even naar de extra uitgebreide tabel met de scores op de subonderdelen zoals remmen of rijeigenschappen (doorklikken op een band in de tabel).

ANWB is er voor jou

Je auto verzekeren 

Met een ANWB Autoverzekering ben je altijd verzekerd van de beste hulp bij een botsing of andere autoschade. Zo kun jij zonder zorgen de weg op.

Shop nu
Winterhulpjes voor de auto 

Van anti-ijsdeken en ruitenontdooier tot acculader, starthulp en sneeuwkettingen! Is jouw auto al winterklaar?

Private lease 

Steeds meer Nederlanders leasen hun privé-auto. Lees alles over private lease en ontdek of het ook wat voor jou is.