Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Minimum inkomen private lease

Is er een minimum inkomen voor private lease?

Het is lastig om op voorhand te zeggen of je op basis van alleen het inkomen in aanmerking komt voor private lease. Er is geen inkomenseis vastgesteld. Voor hoeveel je per maand kunt leasen is het gehele financiële plaatje van belang.

Het gaat er om dat er een balans is tussen je inkomsten en uitgaven. Het doen van een aanvraag voor private lease is bij de meeste leasemaatschappijen vrijblijvend en zonder kosten, dus je kan ook de proef op de som nemen.

Bekijk het ANWB Private Lease aanbod 

Draagkrachtnorm en financiële acceptatie

Na het doen van een aanvraag wordt er, als de leasemaatschappij is aangesloten bij het Keurmerk Private Lease, een verplichte kredietcheck gedaan. De leasemaatschappij gebruikt hiervoor een draagkrachtnorm (ook wel ‘leennorm’). De draagkrachtnorm geeft aan welk bedrag je per maand over moet houden voor levensonderhoud als alle vaste lasten zijn betaald.

Net als wanneer je zelf je financiën op een rijtje zou zetten, wordt er dus niet alleen met je inkomen rekening gehouden, maar ook met de uitgaven. De hypotheek of huur, maar ook andere vaste lasten als tv, internet en telefonie en natuurlijk de wekelijkse boodschappen. Is er al een auto binnen het gezin? Dan heb je daar vanzelfsprekend ook kosten aan voor onderhoud, reparaties en brandstof, maar ook de waardevermindering van de auto speelt hierbij een rol. 

Op basis van de kredietcheck wordt een (bindend) advies uitgebracht. Bij een positief advies (financiële acceptatie) kun je gaan private leasen en volgt er een BKR-registratie van het bedrag dat je betaalt over de gehele leaseperiode.

Private lease met een tijdelijk contract

Een vast inkomen is geen vereiste om te private leasen, maar het maakt het acceptatieproces wel wat gemakkelijker. Een arbeidscontract mag niet eerder aflopen dan het leasecontract en dat is precies wat privé leasen in veel gevallen lastiger maakt met een tijdelijk contract. 

Als starter op de arbeidsmarkt of beginnend ZZP-er kan private lease juist enorm interessant zijn, maar kan het dus wel zo zijn dat je zonder vast inkomen niet direct in aanmerking komt. 

Kan er iemand garant staan voor jouw private leaseauto?

Mocht het eerste advies negatief zijn of twijfel je of je in aanmerking komt voor private lease dan kun je ook iemand uit je directe omgeving uitnodigen voor de kredietcheck. Op die manier kan deze persoon als het ware met een vast inkomen garant staan voor jouw private leasecontract. 

Het doen van een aanvraag voor private lease is zoals eerder benoemd in de meeste gevallen vrijblijvend en zonder kosten. Uit de kredietcheck zal dan blijken of het in jouw situatie verantwoord wordt bevonden. 

ANWB Private Lease

ANWB Private Lease biedt zowel nieuwe auto's als occasions aan. Je rijdt een auto met ANWB Private Lease voor een vast bedrag per maand, inclusief Wegenwacht Service. Ben je na het lezen geïnteresseerd geraakt in het private leasen van een auto? Bekijk dan het aanbod van ANWB Private Lease.

Vanaf309,-p.m.
Private lease van ANWB 

Zorgeloos autorijden voor een vast bedrag per maand. Nu als aanbieding de Peugeot 208.

Wegenwacht Service uitbreiden 

Al Wegenwacht lid? Breid je Wegenwacht pakket eenvoudig uit voor nog meer gemoedsrust en dekking.

Auto verkopen? 

Je auto verkopen zonder ongemakkelijke onderhandelingen? Ontvang gratis een gegarandeerde prijs voor je auto.

Shop auto-artikelen 

Van poetsmiddelen tot fietsendrager en veiligheidshesje tot zonnescherm en meer! Shop hier alles voor in en op je auto!