Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Private lease overname

Een bestaand private leasecontract overnemen of overkopen

Neem jij van iemand of iemand anders van jou het leasecontract over? Dan spreek je van een overname, maar de private leaseauto overkopen van de leasemaatschappij kun je ook zien als het overnemen van een private leaseauto. We maken onderscheid tussen overnemen en overkopen.

Private lease overnemen

Een leasecontract ga je aan voor een langere tijd, meestal voor een periode van 2 tot 5 jaar. Het leasecontract kun je, bij sommige leasemaatschappijen alleen tegen een maandelijkse meerprijs, kosteloos beëindigen bij bepaalde persoonlijke omstandigheden. Verandert je gezinssituatie, moet je verder reizen voor je werk en heb je liever een auto met meer comfort of ben je gewoon de kleur zat en wil je daarom je contract beëindigen? Dan vindt er een eindafrekening plaats. Hoe dat bedrag wordt berekend, verschilt per leasemaatschappij.

Het laten overnemen van je leasecontract kan dan uitkomst bieden. Het contract overzetten op een andere naam zorgt er namelijk voor dat jij geen (forse) eindafrekening hebt met de leasemaatschappij en dat iemand anders ermee geholpen is doordat hij of zij snel een goede auto tot zijn beschikking heeft. Mogelijk is er iemand in je omgeving die op zoek is naar een auto en met die leaseauto van jou prima uit de voeten kan. Er zijn zelfs aparte websites voor waar leasecontracten ter overname worden aangeboden

Private lease overkopen

Wanneer een private leasecontract afloopt, heb je een aantal opties: afhankelijk van de gekozen looptijd van het contract is het mogelijk om je contract te verlengen, een nieuwe private leaseauto uitzoeken of besluiten om (weer) een auto te kopen in plaats van privé leasen.  

Ga je voor die laatste optie? Dan behoort het overkopen van de auto van de leasemaatschappij ook tot de mogelijkheden. Je kunt bij de leasemaatschappij een prijs opvragen waarvoor je de auto zou kunnen kopen. Het voordeel is dat je precies weet wat de historie van de auto is.

De ervaring leert dat het in deze gevallen de moeite waard is om met behulp van de ANWB Koerslijst na te gaan wat deze auto op dit moment waard zou zijn.

Zie ook

Terug naar overzicht Private lease

Meer over ANWB Private lease

Vanaf249,-p.m.
Private lease van ANWB 

Het meest complete Private Lease pakket. Nu als aanbieding de nieuwe Kia Picanto.

Wegenwacht Service uitbreiden 

Al Wegenwacht lid? Breid je Wegenwacht pakket eenvoudig uit voor nog meer gemoedsrust en dekking.

Auto verkopen? 

Je auto verkopen zonder ongemakkelijke onderhandelingen? Ontvang gratis een gegarandeerde prijs voor je auto.

Shop auto-artikelen 

Van poetsmiddelen tot fietsendrager en veiligheidshesje tot zonnescherm en meer! Shop hier alles voor in en op je auto!