Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Een tweedehands auto private leasen

Private lease occasion

Naast het leasen van nieuwe auto’s zie je tegenwoordig ook steeds vaker dat er gebruikte auto’s worden aangeboden met private lease. Het voordeel van occasion lease is dat de auto direct leverbaar en soms ook goedkoper is dan het leasen van een nieuwe auto.

Direct rijden met occasion lease

Het belangrijkste voordeel van het leasen van een tweedehands auto is de snelle beschikbaarheid. Vaak kan je al binnen 3 weken in je 'nieuwe' auto rijden. Het gaat bij de aangeboden auto's eigenlijk altijd om jonge occasions. De auto's zijn over het algemeen maximaal vijf jaar oud, zijn goed onderhouden tijdens de eerdere leaseperiode en hebben een relatief lage kilometerstand. Als berijder hoef je je in ieder geval geen zorgen te maken over mogelijke reparaties of duur onderhoud. 

Waardevermindering en onderhoud

Bij het bepalen van de tarieven voor private lease wordt rekening gehouden met de te verwachten restwaarde van een auto en de reparatie- en onderhoudskosten. Hoewel bij een nieuwe auto de waarde sneller zal dalen dan bij een tweedehands auto, heeft iedere auto te maken met waardevermindering.

De onderhouds- en reparatiekosten zijn daarentegen bij een occasion weer hoger dan bij een nieuwe auto. De tarieven voor een occasion worden beïnvloed door factoren als waardedaling, extra opties voor de auto, reparatie- en onderhoudskosten en de inkoopprijs die de leasemaatschappij betaalt voor de auto.

Scherpe tarieven

Omdat leasemaatschappijen tegelijkertijd veel nieuwe auto's inkopen, gaat dit gepaard met kortingen vanuit de importeur. Die korting zorgt ervoor dat dat het leasetarief heel scherp kan worden gehouden.

Tweedehands auto's die worden geleaset, komen na een paar jaar al terug bij de leasemaatschappij. Ze worden dan voor een tweede keer aangeboden. Het overgrote deel van de auto's die terugkomen, komen uit de zakelijke lease. Deze zijn veelal rijk uitgerust. Voordat ze opnieuw worden aangeboden, worden de auto's eerst gewassen en gecheckt op schades. Desondanks is het alsnog mogelijk dat je gebruikerssporen ziet, omdat het om een tweedehands auto leasen gaat.

De eerder genoemde korting voor leasemaatschappijen heeft invloed op de restwaarde en zorgt ervoor dat de auto opnieuw scherp geprijsd kan worden als deze wordt aangeboden als occasion lease.


Flexibel rijden door korte looptijden

Bij occasion lease zie je ook dat de looptijd van het leasecontract vaak korter is dan met nieuwe auto's. Je bent dan flexibeler als je snel wilt wisselen van auto. Afhankelijk van hoe oud de aangeboden occasion is, kan je kiezen voor een looptijd vanaf 12 maanden. Bij een korte looptijd wordt natuurlijk wel je maandbedrag hoger, net zoals bij het privé leasen van een nieuwe auto.

ANWB Private Lease

ANWB Private Lease biedt zowel nieuwe auto's als occasions aan. Je rijdt een auto met ANWB Private Lease voor een vast bedrag per maand, inclusief Wegenwacht Service. Ben je na het lezen geïnteresseerd geraakt in het private leasen van een auto? Bekijk dan het aanbod van ANWB Private Lease.

Vanaf429,-p.m.
Private lease van ANWB 

Zorgeloos autorijden voor een vast bedrag per maand. Nu als aanbieding de Volvo EX30.

Wegenwacht Service uitbreiden 

Al Wegenwacht lid? Breid je Wegenwacht pakket eenvoudig uit voor nog meer gemoedsrust en dekking.

Auto verkopen? 

Je auto verkopen zonder ongemakkelijke onderhandelingen? Ontvang gratis een gegarandeerde prijs voor je auto.

Shop auto-artikelen 

Van poetsmiddelen tot fietsendrager en veiligheidshesje tot zonnescherm en meer! Shop hier alles voor in en op je auto!