Rijd zelf met een elektrische auto

Doe gratis mee met ANWB elektrische proefritten!

Nog nooit in een elektrische auto gereden, maar wel nieuwsgierig hoe dat nou is? 

Probeer zelf eens -helemaal gratis- een elektrische auto. Hoe voelt dat? Hoe werkt dat met opladen? Hoe zit dat nou met die actieradius? Kortom: maak kennis met het fenomeen elektrisch rijden. De ANWB houdt op diverse data door heel Nederland evenementen, waarbij je zélf met een elektrische auto kunt rijden.

Wil je meedoen? Inmiddels zijn de proefritten van 2019 afgerond. Houd de site in de gaten voor nieuwe proefritten in 2020.


Waarom houdt de ANWB deze proefrit-evenementen?

De ANWB stimuleert de ontwikkeling om schoner te rijden. We zetten de mogelijkheden en voor- en nadelen voor je op een rij en maken ons in de politiek hard om het elektrisch rijden betaalbaar te maken. Met deze proefrit-evenementen willen we zo veel mogelijk Nederlanders laten kennismaken met elektrisch rijden.

Elektrisch rijden heeft nogal wat voordelen. Het helpt om de luchtkwaliteit in de grote steden te verbeteren en kan de klimaatverandering afremmen. In veel gevallen is elektrisch rijden goedkoper dan rijden op traditionele brandstoffen en is het een comfortabele manier van reizen. Elektrische auto’s zijn stil en eenvoudig te bedienen. Elektrisch rijden kan bovendien helpen om geld te besparen op de stroomrekening. 

Tijdens de proefrit-evenementen kan je zelf ervaren hoe goed moderne elektrische auto’s zijn. En antwoord krijgen op (bijna) al je vragen over elektrisch rijden.

Meer informatie

Wat kost elektrisch rijden?
Getest: elektrische auto's
Hyundai Ioniq electric vs. Nissan Leaf vs. Volkswagen e-Golf