Rijd zelf met een elektrische auto

Meld je aan voor een gratis proefrit

Nog nooit in een elektrische auto gereden, maar wel nieuwsgierig hoe dat nou is? Kom naar een van de ANWB proefritevenementen die we in het hele land organiseren en probeer een elektrische auto uit. Helemaal gratis.

Hoe voelt het om in een elektrische auto te rijden? Hoe werkt het opladen en hoe zit het met actieradius? Kortom: maak kennis met elektrisch rijden.

De proefritten zijn in verband met het coronavirus tijdelijk uitgesteld. Wil je geïnformeerd worden wanneer de proefritten weer van start gaan? Meld je dan hieronder aan en we houden je op de hoogte.

Blijf op de hoogte

Welke elektrische auto's kan ik proefrijden?

Op de ANWB proefritdagen kun je verschillende elektrische auto's uitproberen, variërend in aanschafprijs (tot vijftigduizend euro) en actieradius (minimaal 200 kilometer). Bekijk de beschikbare modellen hieronder.

Model
BMW i3
Hyundai Ioniq Electric
Hyundai Kona Electric
Kia e-Niro
Nissan Leaf
Renault Zoe

Opel Ampera-e

Volkswagen e-Golf
MG ZS EV

Waarom organiseert de ANWB proefritevenementen?

De ANWB stimuleert de ontwikkeling om schoner te rijden. Welke veranderingen brengt een overstap van fossiele brandstof naar duurzame mobiliteit met zich mee? We zetten de mogelijkheden en voor- en nadelen voor je op een rij en maken ons in de politiek hard om het elektrisch rijden betaalbaar te maken. Met deze proefritevenementen willen we zo veel mogelijk Nederlanders laten kennismaken met elektrisch rijden, informeren en op deze manier helpen een weloverwogen keuze te maken.

Elektrisch rijden heeft vele voordelen. Het helpt om de luchtkwaliteit in de grote steden te verbeteren en kan de klimaatverandering afremmen. In veel gevallen is elektrisch rijden goedkoper dan rijden op traditionele brandstoffen en is het een comfortabele manier van reizen. Elektrische auto’s zijn stil en eenvoudig te bedienen.

Tijdens de proefritevenementen kan je zelf ervaren hoe het is om in een elektrische auto te rijden. En krijg je antwoord op (bijna) al je vragen over elektrisch rijden.

Meld je aan voor een gratis proefrit

Andere leden bekeken ook