Deze site ondersteunt de browser Internet Explorer niet meer. Wij raden aan om Microsoft Edge of Chrome te gebruiken.

Naar artikel

Zet je licht aan!

Samen maken we Nederland veiliger

Waar wij ons ook bewegen, door het donker en door regen. Met de fiets of te voet, onthoud één ding goed. Om veilig de weg op te gaan, zet jij je licht aan!

Met het korter worden van de dagen lengen de nachten. Toch weerhoudt het donker ons er niet van om op de fiets te springen. Het klinkt misschien cliché, maar zorg ervoor dat je goed zichtbaar bent. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje.

Laat je zien!

Het draait om zien en gezien worden. Met reflecterende items val je nog beter op in het donker. Zo kunnen medeweggebruikers beter inschatten hoe hard je gaat. Bovendien is het belangrijk dat je twee kleuren licht gebruikt, zo is het duidelijker of je naar iemand toe komt fietsen of juist de andere kant op fietst. Wit en rood licht zijn de meest opvallende kleuren in het donker. Daarom gebruiken we wit (of geel) licht aan de voorkant en rood licht aan de achterkant. Zorg dus voor goed werkende vaste fietslampen en neem voor de zekerheid een extra paar losse fietslampjes mee. Je weet maar nooit!

Hi blikvanger!

Met onze jassen heb je niet alleen overdag een eyecatcher te pakken, ook in het donker ben je goed zichtbaar! Zo zijn al onze jassen voorzien van een klein reflectietabje op de achterkant.

Én er is meer, want voor jouw veiligheid zetten we graag een stapje extra. De meeste jassen zijn voorzien van een reflectiearmband in het zakje op de mouw die je bij schemer tevoorschijn kunt toveren. Nog zo’n fijne functionaliteit is de uitvouwbare rugreflectie op de achterkant van een aantal van onze jassen. Zo heb je altijd je reflectie bij je!

Fluitend door de regen

Tja enorme hoosbuien horen er nou eenmaal bij in ons koude kikkerlandje. Je kunt je er dus maar beter op kleden. Houd er rekening mee dat je met regen minder goed zichtbaar bent voor je medeweggebruikers. Daarom is al onze regenkleding voorzien van reflectie. Wel zo veilig!

Hoef jij maar een klein stukje door de regen? Maak dan gebruik van de reflecterende stormparaplu, ook die vind je gewoon in ons assortiment.

AGU

Van regenkleding tot waterdichte fietstassen

Kans op gladheid

We kunnen het niet meer ontkennen, de herfst is begonnen. We genieten van de mooie herfstkleuren en trekken erop uit, de natuur in. De bossen liggen vol beukennootjes, eikels en kastanjes. Dwarrelende bladeren maken het herfstplaatje compleet. De natuur is op zijn mooist, goed moment om op de fiets te springen! Zorg voor extra bescherming in de vorm van een fietshelm, want al die bladeren op het fietspad en de herfstbuien zorgen voor gladheid. Herfstdagen kunnen erg donker zijn, zeker wanneer je door de bossen fietst. Kies dus voor een helm met een geïntrigeerd achterlicht voor extra veiligheid bij schemer en in het donker.

Reflectie kan al in je alledaagse outfit:

Voor alle vroege vogels en nachtdieren

Door reflecterende functionaliteiten toe te voegen aan onze dagelijkse items ga je altijd goed voorbereid op pad. Zo vind je in onze collectie een muts met reflecterende garen, wandelbroeken met een uitvouwbare reflectie in de achterzak, een pet met een reflecterende rand op de klep, fietstassen met reflecterende details en ga zo maar door. Zo ben jij altijd perfect zichtbaar in het donker.

Zichtbaar wandelen met de hond

Ben jij een geluksvogel en mag je meerdere keren per dag de deur uit om de hond uit te laten, dan kan het niet anders dan dat je ook in de schemer of in het donker wandelt. Je denkt er misschien niet meteen aan, maar ook dan is het belangrijk dat jullie beide goed zichtbaar zijn. Zeker wanneer jullie deel nemen aan het verkeer. Er zijn verschillende opties om de hond op te laten vallen. Denk aan een hondenlampje of een reflecterende halsband en riem. Én het is ook nog eens een handig middel om je hond terug te vinden in het bos of op het strand.