Deze site ondersteunt de browser Internet Explorer niet meer. Wij raden aan om Microsoft Edge of Chrome te gebruiken.

Naar artikel

Onze winkels zijn weer geopend! Meer informatie

Zelf groen doen

Verandering begint bij onszelf. Elke dag doen zich nieuwe mogelijkheden voor om de wereld een beetje mooier te maken. Met deze tips zet je samen met ons een stapje in de groene richting.

✓ Plandelen en ploggen

Ploggen....huh wat? Het woord is een samenstelling van het Zweedse 'plocka up' wat oprapen betekent en joggen. Én dan is er ook nog een rustige variant namelijk plandelen, wat je gewoon wandelend kunt doen. Tijdens het wandelen/joggen raap je het zwerfafval op wat je tegenkomt. Zo heb je om de paar minuten ook nog eens een squat voor je benen te pakken. Het doel van plandelen en ploggen is dus een betere conditie én een schoner milieu. Als dat niet goed voelt! De trend is overgewaaid vanuit Zweden. Kan ook niet anders, want Zweden is het meest duurzame land ter wereld. Daar laten wij ons graag door inspireren!

✓ Neem het lekker zelf mee!

Dag plastic zakjes! Daaaag vervelend aluminiumfolie wat aan de rol blijft kleven. Met een paar slimme voorraaddozen, maak je het leven een stuk makkelijker (én leuker ook)! Een fruit & veggiepot voor de lekker trek en een lunchbox vol lekkers voor de nodige energie. Dankzij de Mepal bewaardozen zorg je voor minder afval en minder verspilling. Denk er maar eens over na... Geen eendags kant en klaar maaltijden in plastic en geen plastic boterhamzakjes die wegvliegen door de wind.

En wil je een latte macchiato meenemen voor onderweg? Met de Kambukka koffiebekers en Human Nature thermosflessen neem je elke dag een vers kopje homemade koffie mee van thuis. En tegenwoordig kun je 'm bij zowat elk koffiezaakje laten bijvullen.

✓ Kopen met aandacht

Een kast vol kleding en toch heb je niks om aan te trekken. Dat komt omdat we geneigd zijn snel losse flodders te kopen. Gewoon omdat ze in de aanbieding waren of omdat we even snel iets nodig hadden voor dat ene moment. Zorg dat je van impulsaankopen over gaat naar kopen met aandacht. Dus niet voor elke outfit een jas, maar één goede functionele jas die past bij elke outfit. Kies bewust voor sterke kwaliteitsproducten waarmee je lang kunt doen.

Met onze producten weet je dat je comfortabel en beschermd naar buiten gaat. Ze zijn praktisch en gaan lang mee, dat komt omdat wij alleen de beste materialen gebruiken en onze producten in de praktijk testen. Daarnaast zijn we voortdurend opzoek naar innovatie productiemethodes, waarmee we onze ecologische voetafdruk verminderen zonder daarbij compromissen te sluiten op kwaliteit. We hebben al heel wat groene stappen kunnen zetten, maar leren ook continu bij en weten dat we nog wat stappen te gaan hebben.

Onze duurzame keuzes:

PFC-vrij

Gerecycled polyester

Biologisch katoen

PrimaLoft®

✓ Onderhoudtips

Wanneer je goed voor je spullen zorgt, gaan ze langer mee. Duurzaam en wel zo praktisch! Alles begint met aandacht en verzorging. Laat je jas bijvoorbeeld eerst goed opdrogen na een regenbui voordat je hem aan de kapstok of in de kast hangt, het liefst uit het (dag)licht zodat die niet verkleurd. Oh en wat dacht je van wassen? We hebben allemaal wel een beetje was-angst toch? Bang dat je pas gekochte item er 3 keer kleiner uitkomt dan dat het in de wasmachine ging. Die waslabels aan de binnenkant zitten er niet voor niets!

Waterdichte en waterafstotende kleding wassen

Het is juist goed om je waterafstotende kleding te wassen, hierdoor blijven de poriën schoon en blijft je product zijn ademend vermogen behouden. Rits alle ritsen dicht en check of je niets in je zakken hebt laten zitten. Met de Grangers Wash en Repel 2 in 1 reinig je je kleding en maak je het tegelijkertijd waterafstotend. Al onze waterdichte items zijn voorzien van een milieuvriendelijke waterafstotende coating. Die coating slijt er door het wassen en dragen heel langzaam vanaf, dus is het goed om je producten te impregneren met de Granger's Performance Repel spray. Hierdoor herstel je de waterafstotende en ademende werking van je technische jas, wandelbroek en andere gear met een waterafstotende coating.

Wandelschoenen verzorgen

Onderhoud je wandelschoenen, zo houdt je ze jarenlang soepel, waterdicht en ademend. Reinig je wandelschoenen na elke wandeling even en geef ze af en toe een grondige schoonmaak. Voor een grondige schoonmaak haal je de veters en de inlegzool eruit. Vervolgens poets je de schoen grondig met een borstel en Grangers Gear Cleaner. Door de grondige schoonmaak staan de poriën goed open en kun je ze inspuiten met de Granger's Performance Repel Plus Concentrate om ze weer volledig te beschermen. Laat je schoenen drogen, niet bij de kachel want dan drogen ze uit. Verzorg vervolgens het leer met Grangers G-wax die beschermt tegen regen en vlekken. Je schoenen zijn nu klaar voor nog meer wandelplezier!