Naar artikel

UITGEVERIJ ANWB

Hier begint jouw avontuur!

Wist je dat de ANWB een eigen uitgeverij heeft? Wij zetten onze expertise graag in om onze leden en klanten goed voorbereid en geïnformeerd op pad te laten gaan. Naast een grote selectie wandel-, fiets-, water- en wegenkaarten, maakt Uitgeverij ANWB ook reisgidsen voor meer dan 150 bestemmingen en inspirerende non-fictie boeken rond het thema ‘vrije tijd’. Dus of je nu op zoek bent naar een fietsknooppuntenkaart van Zuid-Limburg, wilt genieten van vakantievoorpret met een reisgids voor Zuid-Afrika of wat inspiratie op wil doen voor originele en duurzame dagjes uit, je bent hier aan het juiste adres.

Ben je nieuwsgierig welke boeken Uitgeverij ANWB de komende maanden uitbrengt? Klik op de button hieronder en blader eens door onze aanbiedingsfolder! Je vindt hier ook een up-to-date en compleet overzicht van alle producties - kaarten, boeken én reisgidsen - in ons huidige assortiment.

Bekijk folder 
ANWB kaarten

ANWB Kaarten

ANWB Reisgidsen

ANWB Reisgidsen

ANWB Non-fictie boeken

ANWB Non-fictie boeken

Welke ANWB reisgids past het beste bij mijn reis?

Je gaat op vakantie en wil je graag goed voorbereiden. Daarvoor heb je natuurlijk een fijne reisgids nodig, vol met praktische tips, achtergrondinformatie, indrukwekkende musea, verborgen adresjes, en nog veel meer. Maar de ene reis is de andere niet. Daarom geeft Uitgeverij ANWB drie verschillende reisgidsenseries uit, zodat je altijd een gids kunt vinden die goed bij jouw reis past.

De reisgidsen uit de Extra-serie zijn compact en handig voor on the go. Ga je op stedentrip naar Madrid of een weekje wandelen in de Dordogne? Dan zijn deze gidsen ideaal. De Extra’s zijn verkrijgbaar voor meer dan 100 bestemmingen en zijn bovendien de bestverkochte reisgidsenserie van Nederland.

Wil je tijdens je reis niet alleen de hoogtepunten bezoeken, maar ook meer leren over de lokale cultuur en geschiedenis? De Ontdek reisgidsen bieden uitgebreidere achtergrondverhalen en een magazine vol met interviews, artikelen, cijfers, en geschiedenis. Natuurlijk vind je ook in deze gidsen de leukste adressen om te eten en drinken, overnachten en winkelen.

Bij de ervaren reizigers die al veel van de wereld hebben gezien, zullen de Wereldreisgidsen goed in de smaak vallen. In deze gidsen vind je de meeste achtergrondinformatie, voorgestelde reisplanningen, uitgebreide culinaire en toeristische woordenlijsten, en nog veel meer onmisbare informatie voor ter plaatse.

ANWB Extra Reisgidsen

ANWB Extra reisgids

 • Compact en handig voor onderweg
 • Meer dan 100 bestemmingen
 • 15 highlights uitgelicht
 • Inclusief uitneembare kaart


ANWB Ontdek reisgidsen

ANWB Ontdek reisgids

 • Uitgebreide achtergrondverhalen
 • Met magazine vol interviews en artikelen
 • Ontdekkingsreizen om de omgeving te verkennen
 • Inclusief uitneembare kaart
Sneeuwsokken

ANWB Wereldreisgids

 • Meest diepgaande achtergrondinformatie
 • Voorbeelden van reisplanningen
 • Uitgebreide culinaire/toeristische woordenlijsten
 • Inclusief uitneembare kaart