Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Ruilen of retourneren

Niet goed, geld terug. Je kunt je bestelling binnen 30 dagen na ontvangst kosteloos retourneren. De verkeerde maat of kleur besteld? Met de originele factuur kun je binnen 30 dagen na ontvangst het artikel omruilen in één van onze ANWB Winkels.  Indien je niet in de gelegenheid bent om een winkel te bezoeken, kun je ervoor kiezen het artikel kosteloos te retourneren en online een nieuwe bestelling met het juiste artikel te plaatsen.

Retourneren kan op twee manieren:

Retourbeleid en terugbetaling

Bij ANWB geven we jou 30 dagen bedenktijd i.p.v. de door de wet vastgestelde 14 dagen, omdat we je graag meer tijd willen geven. In deze 30 dagen mag je het product bekijken en beoordelen, zoals je dat ook in onze fysieke winkels zou doen. Wij betalen het gehele aankoopbedrag (inclusief eventuele verzend- en betaalkosten) zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen 14 dagen terug na ontvangst van de herroepingsmededeling. Wij mogen echter wel wachten met terugbetaling totdat we de producten hebben ontvangen, of tot het moment dat je aangetoond hebt deze te hebben opgestuurd. Uiteraard mag je de producten ook op andere wijze of via een andere vervoerder retourneren. De directe kosten voor het terugzenden zijn in dat geval voor eigen rekening. Wij beschikken niet over een ophaalservice, het is dus niet mogelijk om je retourpakket op te laten halen bij jou thuis. 

Voorwaarden voor retourneren:

  • Alle artikelen (tenzij anders aangegeven op de productpagina) kunnen binnen 30 dagen na ontvangst worden geretourneerd. 
  • Wij betalen het gehele aankoopbedrag (inclusief eventuele verzend- en betaalkosten) zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen 14 dagen terug na ontvangst van de herroepingsmededeling. Wij mogen echter wel wachten met terugbetaling totdat we de producten hebben ontvangen, of tot het moment dat je hebt aangetoond deze te hebben opgestuurd.
  • Het artikel is compleet, onbeschadigd en zit (voor zover mogelijk en van toepassing) in de originele verpakking.
  • Je mag een artikel passen en bekijken, zoals je dat ook in de fysieke winkel zou doen.
  • Je mag de verpakking openmaken om het product te bekijken. We willen je verzoeken zorgvuldig met de verpakking om te gaan.
  • Je mag het product niet daadwerkelijk gebruiken als je nog niet zeker weet of je het houdt.
  • Cadeaukaarten en vignetten kunnen niet geruild of geretourneerd worden.

Veelgestelde vragen over ruilen of retourneren: